Under parolene «Det onde hersker, når gode mennesker ikke gjør noe» «Save Aleppo som brenner» «Stillhet er en krigsforbrytelse». «Det syriske folk slaktes ned, hvor er verden», krevde asylsøkerne fra Syria i Andøy handling.

Grufulle bilder

Om lag 30 syrere i alle aldere hadde laget plakater med grufulle bilder av bombede hus og skadde og døde mennesker i byen Aleppo som er hardest rammet av bombingen. Byen er som kjent kontrollert av nasjonalkoalisjonen av syriske revolusjons- og opposisjonskrefter. Av den grunn er de daglig bombet av samarbeidspartnerne til det syriske regimet styrt av president Bashar al-Assad, i tillegg til at den arabiske terrorgruppen ISIL har infiltrert byen.

Rammer uskyldige

Antranik Marjnian, Bayen Alghorani og Mustafa Kordi opplyser at dagens demonstrasjon har bakgrunn i luftangrepet på Aleppo i forrige uke, der 500 mennesker døde og 1000 ble såret.

– Dette rammer uskyldige barn, kvinner og eldre. Daglig er det 260 luftangrep, flere enn 200 drept og mer en 400 såret, opplyser de.

Fatima sier at det fortsatt er mange døde i ruinene under hjemmene sine som ennå ikke er oppdaget.

– Vi håper nå at verden vil høre vår stemme. Alle er stille, og ingen gjør noe. Når det kom angrep i Frankrike var hele verden der i sympati og hjelpsomhet, mens ingen bryr seg om alt det onde som daglig skjer i Aleppo og Syria, sier hun.

– Finne løsning

Hun mener at det nå er på tide at verden finner en løsning på problemene i Syria, særlig de som hjelper Assad med våpen, sier hun, sammen med alle de andre demonstrantene.

Syrerne er frustrert over at ingen vil akseptere dem

– Selv om folk vet hva som skjer i Syria, så aksepterer de oss ikke. Vi har vært i Norge i åtte måneder uten at vi er registrert. Vi venter på at asylsøknadene våre skal bli behandlet av UDI. Tiden går, og i mellomtiden sitter vi her ute på Andenes, helt handlingslammet. Vi ønsker å gjøre noe for landet vårt, men kommer oss ingen vei, før asylsøknadene våre blir behandlet, påpeker hun.

– Slutt med tomt snakk

Initiativtakeren bak denne demonstrasjonen på Andenes heter Bassema Adeel.

– Hovedformålet er å gi oppmerksomhet til hele verden om den urettferdigheten som pågår i Syria i dag. Alle lederne i verden må gå i sammen og finne løsninger på krigen. Bruk stemmen og finn fram til noe, sier Adeel.

Hazzas ønsker at alle land skal slutte med tomt snakk og tomme løfter.

– I mellomtiden får Assad-regimet enda bedre tid til å utøve kriminelle handlinger og øke antallet drept i Syria. Vi trenger en handling for å komme noen vei, sier Hazzas.

8,5 millioner mennesker

På en plakat har syrerne listet opp både EU, USA, Tyrkia, Russland, Iran, KSA, Qatar og UAE som ansvarlige for at det er 8,5 millioner flyktninger i Syria, at over en million mennesker er drept og at 85 prosent av den syriske befolkningen er uten mat.

De anser Syria som den største tragedien i dette århundret, og demonstrantene vil vite hvor verden er, mens det syriske folk slaktes ned.

En iraner er også med i demonstrasjonen.  Han beklager at landet hans er med og kriger i Syria.