29-åringen startet sin fotballkarriere i Asker i 2005, der han scoret 60 mål på 72 kamper. Det gjorde at Stabæk fattet interesse, og hentet han i 2008. Han fikk 25 kamper for eliteserie-klubben og scoret tre mål. Etter hvert havnet han tilbake i Asker der han fikk nye 38 kamper og laget åtte mål.

I 2012 gikk han til Kristiansund, der han laget 17 mål på 38 kamper. Senere har det blitt spill for Bærum, Holmen og Heggedal. Og til høsten kan han altså føye til Andenes IL på meritt-listen.

– Natur

– Det startet med at Tom Stenvoll inviterte meg nordover. Jeg er veldig glad i å spille fotball, men også glad i skog og mark og friluftsliv. Nå får jeg muligheten til å oppleve Nord-Norge, dra på fisketurer og bo i nord en stund, sier Tømmernes til Andøyposten.

August

Han kommer nordover i begynnelsen av august, og vil dermed få med seg andre halvdel av sesongen, dersom han sikrer seg en plass på laget.

– Nå vet jeg veldig lite om AIL, men målet er å få spille kamper. Jeg drar ikke nordover for å sitte på benken, sier han.

– Forsterkning

– At en spiller som spilte i OBOSligaen i 2014 nå skal spille i AIL er nesten for godt til å være sant. Vi vet at han fortsatt holder nivå da han har scoret åtte mål på fem kamper i 4.divisjon for Heggedal i år.

Han kommer til å hjelpe oss masse. Ikke bare rent sportslig, men også som type og menneske. En veldig fin fyr å ha i garderoben. Han blir en god forsterkning for oss til høstens kamper, sier AIL-trener Tom Stenvoll.

FFO

I tillegg til å spille for AIL, skal Tømmernes også jobbe for Stenvolls fotballfritidsordning.

– Jan vil være en inspirasjon for våre yngre spillere i klubben. Forhåpentligvis har han mye å lære bort, sier Stenvoll.

Veddemål

Jan Tømmernes heter faktisk Jan Banan Halbrendt Tømmernes, Banan-navnet kom etter et veddemål i Stabæk-garderoben.

Jan Banan er et navn som dukker opp i visene til Stefan Sundström, i filmen Torsk på Tallinn fra 1999 og i en platetittel til den svenske artisten Harpo i 1978.

– Latter

Etter at lagkameratene i Stabæk tullet med navnet, kontaktet han folkeregiseret og byttet navn.

- De andre kalte meg det av og til. Så var det en del tull med det i sykkelrommet. Det var noe alle lo av. Det ble en showgreie. Jeg fikk litt penger for å gjøre det. Det var ikke snakk om store summer, men det ble en god en del latter da jeg til slutt hadde gjort det, fortsetter han, sier Tømmernes til Nettavisen i 2009.