VOL har tidligere omtalt innspillingen av «Oskars Amerika», som i hele juni skal foregå i Andøy. Tirsdag starter innspillingen av de første scenene i FilmCamp i Målselv og der er en 12-åring fra Åse på plass som skuespiller.

Tykt manus

– Jeg skal spille en gutt som heter Isak. Han er en av de slemme guttene, og i handlingen er det blant annet en scene der han sammen med en gjeng gutter og jenter drar for å tagge på en hest, sier Marcus.

Han forteller at han har fått tilsendt et ganske tykt manus.

– Men det er så stort at jeg ikke vet hvor mange replikker jeg har ennå, sier han.

Marcus forteller at han skal reise alene til filminnspillingen.

– Jeg har aldri reist med fly alene før, men tror det går bra. Jeg reiser på søndag og skal være til torsdag, sier han. Marcus er ikke ukjent med området filminnspillingen skal foregå i.

– Nei, jeg har vært der før og er kjent der, for vi har slektninger der. Så jeg tror det blir artig, sier han.

Les også: Odin (11) får hovedrollen i stor film

Har spilt teater

– Hvordan får man en rolle i en spillefilm?

– Jeg var først på en audition på Andenes, og ble jeg tatt ut videre og dro til Sortland på audition. Der var vi fem stykker som deltok, og tre av oss fikk en rolle i filmen, sier Marcus.

Han har ikke erfaring som filmskuespiller fra før, men har spilt i to teateroppsetninger, en på skolen og i juleforestillingen «Gaven» til Teaterklubb81.

– Det er artig å spille teater. Man får forskjellige oppgaver man skal gjøre og manus der alt man skal si og gjøre står, og så møter man mange artige folk i teaterklubben, sier Marcus.

– Hvordan tror du det blir å skulle spille med kameraer, regissør og mange andre rundt deg?

– Jeg er vant til å ikke smile når jeg får beskjed om det. Det har jeg lært på teateret, så det blir sikkert artig, sier han.

Les også: Vil erobre Youtube

– Tror de er litt stolt

Marcus har to søsken og forteller at det ikke så ut som det kom som noe sjokk på dem at han fikk en rolle i filmen.

– Jeg tror de er litt stolte av at jeg skal bli filmskuespiller, sier han.

– Hva tenkte du da du fikk beskjed om at du var valgt ut?

– Jeg tenkte at det kom til å bli artig, og da jeg fikk beskjed om at jeg skal dra på søndag, så begynte jeg å glede meg, sier Marcus, og legger til at foreldrene også ble veldig glade da de fikk beskjeden.

– Mamma begynte nesten å gråte da de ringte og fortalte det, og hele resten av dagen var hun skikkelig glad og gira, sier han.

– Hvordan tror du det blir å se seg selv på kino om et knapt år?

– Det blir flaut, for det er jeg ikke vant til, men det blir sikkert artig også, sier Marcus.