Original Film søkte Andøy kommune om 300.000 kroner i støtte til filminnspillingen. Store deler av filmen skal spilles inn i Andøy og med andværingen Marcus Kruse i en av rollene.

Les også: Marcus blir filmskuespiller

I formannskapet ble søknaden avslått. Rådmannen begrunnet sin innstilling med at det ikke var avsatt penger til slike tiltak i 2016.

I kommunestyret gikk John Helmersen (Andøylista) på talerstolen og foreslo en symbolsk støtte på 50.000 kroner til filminnspillingen.

– Dette kan ha stor effekt for reiselivet i kommunen, noe man blant annet så på Helgeland i forbindelse med tv-serien «Himmelblå», sa Helmersen.

Det er Sortlandsværingen Torfinn Iversen som har skrevet manus og har regi på filmen.

Les også: Odin (11) får hovedrollen i stor film

Gruppemøte

Forslaget ble imidlertid ikke debattert. De borgerlige partiene svarte raskt med å be om gruppemøte, og saken ble dermed utsatt til senere i møtet.

Da saken kom opp til votering, var det bare ni av 22 representanter som stemte for Helmersen forslag. De borgerlige gikk med andre ikke inn for å gi støtte til filmen.

I denne saken var kommunestyret redusert til 22 medlemmer, etter at Høyres Aline Alves Wold ble erklært inhabil på grunn av vennskap med søkeren.