Det første som møter deg når du kommer inn på næringskontoret i Rådhuset, er ei avisside fra Andøyposten: «Brita tok jobben med hjem fra Oslo».

Da jobbet hun i firma som solgte sportsutstyr og skulle ha kontor på Andenes. Avtroppende næringssjef Bjørnar Sellevold hadde tatt vare på oppslaget og hengte den på veggen som en velkomst til den nye næringskonsulenten.

– Jeg har allerede fått syv saker på bordet som jeg skal begynne å jobbe med. En av dem gjelder stønadslån til fiskebåt, sier hun.

Foreløpig er hun engasjert som næringskonsulent ut 2016. I desember vil kommunestyret avgjøre om Andøy fortsatt skal ha egen næringskonsulent.

– Man rekker ikke over alt på seks måneder, men jeg gleder meg til å bli kjent med de forskjellige næringene vi har i Andøy og bedriftene, sier hun.

Allsidig

Erlandsen er utdannet fra BI og har gjort mye forskjellig fram til nå.

– Jeg har vært i Forsvaret, jobbet for Refa på Finnsnes, vært åtte år i det som i dag er Egmont og jobbet med magasiner som Shape-up, Bonytt og Rom 1-2-3. De tre seneste årene har jeg jobbet i LNS på Strandland, sier hun.

Hun har også vært lærer ved skolen på Andenes og jobbet i barnehage.

– I hylla står det en perm med avisutklipp om Drømmekommuneprosjektet. Jeg jobbet i Myrulla barnehage da kronprinsesse Sonja var på Drømmekommunebesøk og åpnet barnehagen. Da fikk jeg håndhilse på henne, sier Erlandsen.

Naturen

Fra sitt nye kontor ser hun både mot fjellene utenfor Andenes og ut over havet.

– Jeg får energi av en sånn utsikt. Det var savnet etter den nordnorske naturen som gjorde at jeg flyttet fra Oslo. Jeg har hatt mange fine stunder i bilen på vei til Strandland og jobben i LNS med utsikten mot Senja og Hinnøya, kaffekoppen og musikk på radioen. Det kommer jeg til å savne, selv om det også er fint med kort vei til jobb, sier hun.

– Jeg brenner for Andøy, Vesterålen og Nord-Norge. Potensialet her er stort, legger hun til.

Haugnes

Akkurat som avtroppende næringssjef Bjørnar Sellevold, har Erlandsen sine røtter på Haugnes. Bestemora var pedell ved skolen i bygda.

– Bjørnar sier at jeg er etnisk Haugnesværing. Nå tror jeg ikke røttene fra Haugnes har gitt meg noen ekstrapoeng i forhold til denne jobben, men jeg er sterkt knyttet til Andøy, sier hun.

– Min måte

Sellevold har vært en profilert næringssjef i Andøy. Erlandsen sier hun vil jobbe på sin måte.

– Bjørnar har vært flink med profilering, og det synes også jeg er viktig. Jeg er utdannet innenfor kommunikasjon og vet at profilering er viktig for omdømme, og jeg må finne min måte å jobbe på, sier hun.