Dette året er det Atle Semsund og Kjell Ove Hveding som er sjefslygerne. Lokal lyger sammen med Wilhelm Aronsen er Bent Aune. Han sier selv at han har som ansvar at det ikke blir brukt så grove ord fra han som fra de andre.

- Latter er våpen

Kjell Ove Hveding har vært en gang tidligere på Lygarkvelden. Han er i hotellbransjen, og kan fortelle at det å holde humøret oppe er hans jobb.

- I hotellbransjen er det min jobb å spre glede. I dag trenger også innbyggerne på Andøya litt glede, etter triste nyheter om Flystasjonen. Det blir nok kamp, og vi starter krigen i kveld. Latter er et godt våpen, mener han.

22 år med lyging

I løpet av de 26 årene Bleiksdagan har blitt arrangert, har Lygarkvelden blitt arrangert i 22 år. I løpet av de årene har Wilhelm Aronsen spilt en sentral rolle. Han har vært med 20 av gangene.

- I starten trodde vi det bare skulle bli ett par år, men vi så at oppslutningen var høy, så det har bare fortsatt. I starten var jeg men i styret, men sa at jeg kunne ta ansvar for lygarkvelden. Og slik ble det.

Pirater og bleiksindianere

Lørdag fortsetter Bleiksdagan med et innholdsrikt og variert program. For de minste er det både hesteridning og strandhugg med oppgjør mellom øypiratene og bleiksindianerne.

Den lille redningsskøyta Elias er også på besøk hele helga og det blir mulig for de små å kjøre den populære båten en tur i havna.

Turer og opera

For de som vil røre litt på seg byr Bleiksdagan både på gårdsvandring, turmarsj, både lørdag og søndag og Høken arrangerer golfturnering.

Lørdagen avsluttes med Operagalla med Operativet i samfunnshuset.

Årets bleiksværing

Søndag er nok høydepunktet kåring av Årets bleiksværing utpå ettermiddagen, men før det er det aktiviteter og kafe hele ettermiddagen. De 26. Bleiksdagan avsluttes med mimrekveld i samfunnshuset der tidligere LO-leder Yngve Hågensen er hedersgjest.