- Ifølge de beregningene vi har, var det omtrent 2.500 personer som holdt hender og deltok i lenken. De utgjorde til sammen en rekke på litt over to en halv kilometer. Vi hadde ikke flere folk å ta av, så det er vi veldig fornøyd med, forteller leder av Folkeaksjonen Andøya, Kenneth Pettersen til VOL.

-Knirkefritt

Han mener at akjonen er et godt bevis på at innbyggerne på Andøya er villige til å strekke seg langt for å bevare flystasjonen.

- Denne markeringen viser at vi ikke gir oss uten kamp, fortsetter Pettersen.

I går oppfordret han de som planla å delta på markeringen om å oppføre seg pent og holde seg unna mishagsytringer. De gjorde de til gangs.

- Jeg har verken sett eller fått beskjed om noe negativt. Alt gikk knirkefritt, noe vi selvsagt er veldig fornøyde med, sier han.

Facebook

Lokallagslederen tror at sosiale medier i stor grad har bidratt til at såpass mange møtte opp på markeringen.

- Vi hadde håpet på så mange, men det er ikke tvil om at dagens moderne teknologi, og særlig Facebook, har bidratt til å spre informasjonen om dette raskt, sier han.

- Håper hun forsto alvoret

Pettersen håper at Forsvarsministeren, som kjørte forbi menneskelenken i bil, tok inn over seg alvoret en eventuell nedleggelse kan få.

- En nedleggelse får store konsekvenser for kommunen og vil føre til at flere familier må flytte herifra. Hadde dette vært i Oslo, ville en nedleggelse der rammet 350.000 personer. Det viser hvor alvorlig dette kan bli. Jeg håper at hun nå tar med seg inntrykkene tilbake til regjeringen, sier han.