– Jeg klarte en meter, det var kult, sier han, mens han forsøker å gjenskape øyeblikket til ære for fotografen. Det blir bare nesten i reprisen, men det er lett å se at dette mestrer han.

Samarbeider

– Vi synes det er fint å kunne tilby ungene litt bredde i idrettstilbudet. Det blir litt for mye fotball ellers, mens her på friidrettsbanen er det alltid en aktivitet som gir ungene den gode mestringsfølelsen, sier Helena Teodorsen fra Dverberg IL. Det var idrettslaget på midtøya som for fire år siden tok initiativet til å dra i gang idrettslekene, og med på laget har de både Høken og AIL.

– Det har vært et supert samarbeid disse fire årene, og vi har derfor ikke gjort noen fremstøt for å få med de andre, men det hadde vært fint om dette var noe alle idrettslagene i Andøy kunne samarbeid om, utfordrer hun. I år har de 17 instruktører i sving, blant annet to fra Sortland friidrettsklubb og fem fra Andøya flystasjon.

– Jeg er imponert over de fra Forsvaret, det er superengasjerte folk som har erfaring fra friidrett, sier Teodorsen.

Vil fortsette

Friidrett og idrett generelt er en fin arena for integrering av flyktningene som har blitt bosatt i Andøy. Flere av barna er med på idrettslekene.

– Det synes vi er kjempeflott, sier Teodorsen. En av dem som er med er åtte år gamle Reyan. Hun synes det er artig med friidrett.

– Jeg synes det var artigst å hoppe hekk, men har prøvd mange forskjellige ting. Jeg har lyst til å fortsette med friidrett, sier hun.

– Mye forskjellig

Erlend (7) og Tilje (9) fra Saura synes også det er artig med idrettsleker.

– Jeg er med fordi jeg liker friidrett og synes det er artigst med høydehopp, spyd og ballkasting, sier han.

– Det er artig med idrettsleker fordi vi får prøve mange forskjellige ting, og så er det mange venner som er med. Jeg synes høydehopp er artigst, sier Tilje.