Andersen startet i januar som lærling i yrkessjåførfaget hos Alf Brekken og Sønner, og vil kunne gå opp til fagprøven august neste år. Han var en av tre fra Nordland som deltok i kvalifiseringen til Norgesmesterskapet i Tromsø forrige uke.

Grugleder seg

- Jeg tror det blir veldig morsomt, samtidig som jeg grugleder meg, forteller han. Yrkes-NM arrangeres av WorldSkills Norway, og omfatter 25 forskjellige konkurransefag, alt fra billakkering, til hudpleie og yrkessjåførfaget, som Andersen skal konkurrere i.

Han synes det er morsomt å konkurrere, men er ikke helt sikker på hvilke konkurranser det blir når yrkes-NM går av stabelen 17. oktober.- Det blir vel noe ala det kvalifiseringen gikk ut på, som lastsikring, presisjon, truckkjøring og skadesituasjoner, forteller han. Til tross for at han ikke vet helt hvordan selve konkurransen kommer til å foregå, ønsker han å gjøre det bra.- Jeg håper jo såklart på å vinne, forteller Andersen.

Har stor tro på Andersen

Jan Sigve Hansen, som er opplæringsansvarlig for Andersen, tror årsaken til at 19-åringen kom videre i kvalifiseringen er at han har er en veldig god innsikt i det han jobber med. I forkant av Norgesmesterskapet skal Andersen og Hansen gå gjennom noen småting. - Han skal jo konkurrere i det han arbeider med til daglig, men jeg har stor tro på at han kommer til å hevde seg godt i konkurransen, forteller Hansen.

Vil jobbe med maskiner

Når han er ferdig til neste år med lærlingetiden sin i Alf Brekken og Sønner håper han på å fortsette der. - Jeg ønsker gjerne å komme mer inn på maskinsiden av det jeg jobber med, sier han.