Sist helg leverte sportsklubben i landsbyen Bleik et flott arrangement, da Tromsø og Bodø/Glimt møttes til treningskamp på kunstgressbanen, og A-laget har vunnet halvparten av årets første ti kamper i 4. divisjon.

Nylig kom brevet fra Nordland fylkeskommune som gjorde at stemningen ble enda bedre på klubbhuset til Høken.

Mere penger i 2017

I brevet skriver saksbehandler Kristin Hunstad at Høken får tilsagn om spillemidler til kunstgressbanen.

– Ved fordeling av spillemidler ble søknaden imøtekommet med et tilskudd på 955.000 kroner. For søknadsperioden 2017 kan det søkes om 1, 35 millioner kroner, skriver Hunstad. Kunstgressbanen ble offisielt åpnet 7. september 2013 i forbindelse med sportsklubbens feiring av 80-årsjubileet og hadde en kostnad på 5,7 millioner kroner, og klubben samlet blant annet inn hele 1,7 millioner kroner i egenkapital til prosjektet.

– Betyr mye

Å endelig få spillemidler til prosjektet, betyr mye for sportsklubben, og på klubbens Facebook-side skriver de at det betyr veldig mye for Høkens handlefrihet.

– Det betyr reduserte renteutgifter, og det betyr at en fire år lang ventetid på tippemidler er over. Selv om vi fortsatt står med en rest på 1,35 millioner kroner, så letter det hele hovedlagets økonomi, skriver de på Facebook-siden.