Sander Pettersen forteller at han denne uka fikk telefon fra sitt verksted, med beskjed om at den avtalte EU-kontrollen av hans bil ikke kunne utføres.

– Fikk ikke utført EU-kontrollen

– Fra verkstedet opplyste de at en nødvendig godkjenning var utløpt. Resultatet var altså at jeg ikke fikk utført EU-kontroll av min bil, og jeg må jo forholde meg til tidsfrister for dette.

– Jeg forstod at dette skal gjaldt begge verkstedene i Andøy. Det betyr at jeg må ut av Andøy for å få dette gjort. Jeg vet ikke hvor langt avgårde jeg må, og siden dette gjelder mange bileiere og kanskje flere verksteder, så kan det ventelig være stor pågang hos verkstedene i regionen.

Burde vært løst smidigere

– Hvis det er slik at noe har skjedd med kontrollinstansen som skal utføre kontroll av verkstedenes utstyr og kompetanse, så burde dette vært løst med smidighet fra myndighetenes side. Man burde gitt en dispensasjon, slik at man viste tidligere godkjente verksteder såpass tillit og smidighet at de fikk fortsette med å utføre EU-kontroller som normalt.

– Jeg stiller meg uforstående til den stivbente måten dette ble håndtert på, og håper ansvarlige myndigheter ser at dette kan og bør løses med midlertidige dispensasjoner, sier Sander Pettersen.

Glad for ny frist

Når Andøyposten kan opplyse at begge verkstedene i Andøy har fått utsatt frist, er Pettersen glad for det.

– Det viser vel at når media setter lyset på saken, tar myndighetene til fornuft, mener Pettersen.