Den hjemflytta bleiksværingen beskriver seg selv som kanskje i overkant glad i puter.

– Jeg er så glad i puter at jeg har designet og sydd en liten haug som nå selges hos Himmel og Hav interiør på Andenes, sier Anne Mari Norheim.

Symaskin fra svigermor

– Hvordan startet interessen for sying?

– Jeg fikk symaskin i julegave av min svigermor, da jeg fikk datteren min i 2010. Da startet jeg med å sy klær til henne, sengesett og diverse. Jeg sydde også noen puter til hjemmebruk, sier Anne Mari. Design av puter kom fram igjen i fjor. Da hadde hun og familien flyttet fra Trondheim til Bleik og som bleiksværinger flest fikk hun spørsmål om å bidra til Landsbyjul.

– Da jeg fikk spørsmål om å produsere puter til Landsbyjul på Bleik i fjor, begynte jeg for første gang å tenke på å sy for salg, sier hun.

Avtale med interiørbutikk

Salget gikk strålende og putene gikk unna i førjulshandelen i landsbyen.

– Da tenkte jeg at det hadde vært gøy å sy flere og lansere et annet sted. Og hvilket annet sted enn Himmel og Hav er vel bedre, sier Anne Mari, som synes det er veldig gøy at butikkeier Tone Adolfsen Dahler tente på ideen hennes og ga henne muligheten til å selge putene der.

Turisten vil ha lokale varer

Fredag morgen var hun på plass i butikken, og sammen med butikkansatt Katrine Edvardsen ble putene plassert rundt omkring i butikken.

– Jeg synes putene er kjempefine, og det sier jeg ikke bare fordi vi skal selge de, sier Katrine. Puter produsert i gårdsveien på Bleik blir det tredje lokale produktet butikken selger. Fra før finnes såper fra Alveland og bilder og kort signert Marte Wiik i butikkhyllene.

– Vi synes det er veldig artig med flere lokale, og ser også at turistene som er innom butikken spør etter lokalproduserte ting, sier hun.

Hva er det med puter?

Men tilbake til putene. Hva er det med puter Anne Mari?

– Jeg er generelt glad i interiør, og puter er artig fordi man kan forandre et helt rom med dem. Enten de er dus og straight eller fargerike og vågale! Jeg bytter ofte ut putene når jeg blir lei av et rom, sier hun, og setter ord på hvordan det er å se hobbyen sin utstilt i en interiørbutikk.

– Det er spennende og litt skummelt, sier hun.

Kanskje nettbutikk

– Er dette noe du vil satse på hvis salget går bra?

– Om salget går bra så hadde det vært gøy å fortsette og kanskje utvide til nettbutikk. Det er ganske tidkrevende å lege putene i forhold til avkastning, så da er motivasjonen at det er gøy. Så lenge det er gøy holder jeg på, avslutter hun med et smil.