– Nordland Høyre mener at en avgjørelse om å legge ned flystasjonen på Andøy må, i likhet med våre vesterålsforeninger, være tuftet på et best mulig grunnlag. Dette vil styrke debatten frem til planen og beslutninger skal tas i Stortinget i november, sier fylkesleder Jonny Finstad i Nordland Høyre i en pressemelding.

Les også: Berettiget og uberettiget kritikk

– Godt møte

I forbindelse med forsvarsministerens sitt besøk til Andøy i juni ble det invitert til et informasjonsmøte for en delegasjon fra Andøy i Forsvarsdepartementet.

Hensikten med møtet var ifølge Finstad å legge frem beslutningsgrunnlaget for hvorfor regjeringen har foreslått å legge ned Andøy flystasjon.

– Jeg oppfatter det møtet som for å være et godt møte, hvor Andøy-ordfører med følge fikk svar på sine spørsmål. Forsvarsdepartementet har hele tiden ønsket en så åpen kommunikasjon som mulig omkring beslutningen, sier han.

Les også: – Jeg er optimist på Andøyas vegne

Møte 1. august

Finstad sier at det for Nordland Høyre er et viktig prinsipp at omorganisering i Forsvaret er en mest mulig transparent prosess, der særlig de berørte parter får innsyn i materiale og de vurderinger som ligger til grunn for blant annet nedleggelser og flytting av baser.

– Vi opplever at forsvarsministeren er helt på linje der. Og det er bakgrunnen for at det nå blir et nytt møte etter initiativ fra Nordland Høyre. Det kommer til å skje 1. august i Vesterålen, der vil det bli anledning for ytterligere å få belyst spørsmål vi har, sier fylkeslederen i pressemeldingen.