Foto: Innsendt

– Høsten 1930 gikk min farmor, Hjørdis Trohaug, født Strand, på Frk. Andersens kokekurs på Åse. Her startet hun å skrive oppskriftene hun lærte i sin notisbok – sirlig og personlig, slik sånne oppskriftssamlinger ofte er. Etter at jeg sommeren 2014 var i «bestemorhuset» i Lanesskogen og fant rester av denne oppskriftsboka, har den vært utgangspunkt for mange av mine grafiske arbeider, sier Hilde Trohaug Vassgård i en pressemelding.

Paradis på jord

Bestemoren gikk bort i 1988. Opp gjennom barndommen og i voksen alder har Trohaug Vassgård hatt mange turer til Lanesskogen, både om sommeren og i påska.

– Det var paradiset på jord da jeg vokste opp, og er et godt sted å komme også i dag. Huset eies av mine foreldre, sier Trohaug Vassgård.

Unike

Hilde Trohaug Vassgård er oppvokst på Finnsnes og er for tiden bosatt i Aarhus, Danmark. Her har hun studert ved Aarhus kunstakademi. Hun arbeider som kunstner/grafiker med utgangspunkt i eget verkted, kunstakademiets verksted og byens åpne verksteder.

Høsten 2015 lanserte serien kunsttrykk i form av kopphåndduker. Kopphånddukene er unike, numererte trykk hvor hvert motiv trykkes i maksimalt ti eksemplarer.