– Vi vil samle fagorganiserte, næringsliv i Andøy og Vesterålen og politikere til møte for å diskutere planene for aksjonen. Møtet skjer i Romskipet ved Andøya Space Center i Oksebåsen onsdag klokken 19.00, sier Roy Samuelsen.

– Hele Vesterålen

– Dersom Andøya flystasjon legges ned, vil det gå ut over næringslivet i hele Vesterålen. Dette gjelder ikke bare næringslivet i Andøy, sier Hilde Flobergsæther.

– Vi hadde møte med fagorganisasjonene mandag og de er positive til å være med på aksjonen, sier Kenneth Pettersen.

Rejgeringen har som kjent foreslått å legge ned Andøya flystasjon og flytte de norske overvåkingsflyene til Evenes. Kampviljen lokalt er stor.

– 19. september

24. august starter høringen om langtidsmeldingen for Forsvaret. Da var det ikke mulig å skaffe fly.

– Det har vært problemer med å skaffe fly, men 19. september er både fly og Stortingets forsvarskomité tilgjengelig, sier Pettersen.

– Flest mulig

Målet med møtet onsdag, er å få næringslivet med på aksjonen.

– Vi håper lokale bedrifter og enkeltpersoner ser verdien i en slik markering, og at flest mulig vil bidra til å gjøre dette mulig. Får vi inn sponsorer, kan kostnadene for dem som deltar reduseres mest mulig, har de tre tidligere uttalt til Andøyposten.

I Oslo ønsker man også at så mange utflyttede andværinger som mulig skal delta i aksjonen. De tre ønsker også å skaffe medieoppmerksomhet rundt saken.

– Det er planene for aksjonen vil skal diskutere i Oksebåsen onsdag, sier Samuelsen.