– Han har spilt for både AIL og Høken tidligere og også vært trener i AIL. I 2015 og frem til nå har han spilt for Stålbrott i 4. divisjon. Han er en solid mann å få inn i laget, sier AIL-trener Tom Stenvoll.

Fra Stabæk

Fra før er det kjent at den tidligere Stabæk-spilleren Jan Banan Tømmernes skal spille for AIL denne høsten. Også en annen spiller har funnet veien til Andenes fra Stabæk.

– Jonas Andersen (19) skal ta befalsutdanning ved Andøya flystasjon. Han spilte ett år på juniorlaget til Stabæk da jeg var trener. Han har spilt to år for juniorlaget til Odd og for Ullern i 2. divisjon (nivå tre), sier Stenvoll.

Mistet to

AIL har mistet to spillere før høstsesongen.

– Midtstopperen Thomas Kaase Jørgensen er ferdig i Forsvaret på Andøya og har reist. Spissen Preben Brandt skal på skole sørpå. Så han mister vi også, sier Stenvoll.

Han har i tillegg flere spillere ute med alvorlige skader.

– Ser pent ut

– Det har også vært usikkerhet om noen andre spillere, men det ser ut til at de blir og dermed begynner det å se pent ut. Jeg ser frem til oppstart etter ferien. Vi har et godt utgangspunkt, og møter Luna og Sortland i de første kampene etter ferien. Det er de vi kjemper hardest med, så mye kan bli avgjort tidlig i høst, sier Stenvoll.

Tabelltopp

AIL topper tabellen i 5. divisjon i Vesterålen med 21 poeng, foran Sortland B som har 18 poeng.

De fem lagene møter hverandre fire ganger, slik at det totalt blir 16 kamper.