Da den blide og flotte gjengen møtte opp til skolestart mandag morgen, sammen med stolte foreldre og besteforeldre, ble de godt tatt imot. Rektor Henriette Abrahamsen sørget for å ta imot elever og foreldre med et ønske om at skolestarten skal bli en positiv opplevelse for både seksåringene og foreldrene.

Etter å ha ropt opp en etter en, ble den fine gjengen samlet til et felles bilde i skolegården – tradisjonen tro, før lærerne Grethe Enoksen, Jan Eirik Olsen og assistent Isabell Ruuth lot elevene innta klasserommet og skolebenken «på ordentlig» for aller første gang.

Utvilsomt en stor merkedag for både stolte foreldre og de spente guttene og jentene som i samlet flokk vandret inn i skolebygget for å ta fatt på den aller første dagen av sin grunnskoleutdanning.

Observante lesere vil registrere at dette er første gang på mange år det kun er én klasse i første trinn ved Andenes skole. Nedgangen i elevtallet synes ikke dramatisk. I fjor var det avbildet femogtyve førsteklassinger ved skolen. I år er det 21 elever i første klasse, og dermed får alle gå i samme klasse. Vi ønsker den fine gjengen lykke til med skolegangen de nå tar fatt på!