Fjorårets toppscorer for Høken Mats Oftedal ble rekruttert til 3. divisjonslaget Sortland i mars i år fordi klubben hadde behov for en offensiv forsterkning. Siden Oftedal fortsatt skulle bo og jobbe på Bleik innebar overgangen en pendlervei på 22 mil for å trene.

Representasjonen for Sortland ble kortvarig, og nå fem måneder senere har Oftedal valgt å komme tilbake til moderklubben på Bleik igjen.

Oftedal signerte onsdag, og fredag ble overgangspapirene klarert av Norges Fotballforbund, slik at han er spilleklar for Høken i dagens hjemmekamp (lørdag) mot Ballstad.

Høkenglede

Spillende hovedtrener Preben Hanssen sier at det er godt å ha Oftedal tilbake på A-laget til Høken.

– Vi vet hva vi får hos Mats. Vi vet at Sortland hentet han for å bringe målpoeng inn i laget, slik han også gjorde for oss i fjor. Høken vet hva Mats står for, og han vil sikkert bidra positivt utover høsten, sier Hanssen.

Høken har syv kamper igjen i 4. divisjon. Foran lørdagens kamp ligger de på 5. plass som er sikker plass for å holde seg i divisjonen til neste år. Høken har holdt seg over streken hele sesongen, men det er ikke så mange poeng som skiller lagene under streken, så Hanssen forventer tøff kamp videre.

Kamp om plassene

– Vi trenger sikkert 10 poeng for å berge plassen. Det er bra giv på trening, og forrige gang var det 20 stykker. Offensivt har vi spesielt god dekning, og det er kamp om plassene i startoppstillingen. Samtidig har vi spillere som kommer og spillere som går, påpeker Hanssen.

Chainarong Bråten som har vært fast i startoppstillingen på midtbanen de siste kampene har nå fått lærlingplass på båt, og blir borte en måned.

– Sett ut ifra det, så kan vi regne Mats sin overgang akkurat nå som en «break-even» spillemessig, sier Hanssen.

Høken har en solid statistikk på hjemmebane i år med seks strake seire. Hanssen håper den gode trenden fortsetter.

Mats Oftedal var fredag ikke tilgjengelig for å kommentere den rykende ferske spillerklareringen til Høken.

TILFREDS: Trener Preben Hanssen er glad for å få Mats Oftedal tilbake i spillerstallen. – Vi vet hva Mats står for, og han vil sikkert bidra positivt utover høsten, sier han. (Foto: Mette-H. Berger Amundsen)