At beredskapen for helse og sikkerhet er på topp, kunne deltakerne se ved selvsyn fredag – da en av deltakerne på treffet ble rammet av hjertestans.

– Det var helt utrolig å se hvor raskt vedkommende fikk hjelp. Jeg tror ikke det gikk mer enn fem sekunder før hjertekompresjon var i gang, og Norsk Folkehjelp benyttet sin hjertestarter til å få hjertet i gang igjen, forteller Tore Pettersen.

– Tilbakemeldingen fra sykehuset er at det ser ut til å gå bra, og at det som ble gitt av førstehjelp her var livsviktig, forteller Rolf Stave.

Æresgjest

– Slike hendelser gjør at man blir ydmyke, og det gjør nok også at deltakerne setter ekstra stor pris på det gode opplegget samarbeidet med Norsk Folkehjelp sikrer her, sier ordfører Jonni Solsvik – som ble tildelt pris som «æresgjest» på treffet.

– Det synes jeg er flott. Treffet er jo nærmest blitt en institusjon, sier Solsvik.

Ragnvald Hansen og Tore Pettersen slår fast at neste år er det tiårsjubileum.

– Det er artig å få så gode tilbakemeldinger, og at folk er fornøyde, sier de to.

Det bidro også storfiskeren Helge Håkonsen til.

– Ja, jeg har fanget 550 ørret som ble servert under felles bespisning. God mat som folk snakker om når de drar hjem, og det er jo artig, smiler han.

– Bra gjennomført

– Andre arrangører burde ta seg en studietur hit til Andøya og se hvordan ting burde være. Vi har vært på mange treff rundt omkring, og det er ingen steder hvor ting er så gjennomført bra som her. Både når det gjelder opplegget generelt, og når det gjelder det beredskapsmessige. Her er alt på stell, vi kan kose oss, og føle oss trygge, sier Roald og Thyra Dahl.

– Helt enig, vi kommer tilbake neste år, smiler Brigt og Åshild Samuelsen fra Ankenes.

Flere andre er blitt stamgjester på det årlige treffet – og sier det samme. Åge og Dagmar Tjeldnes fra Lødingen tilhører den kategorien.

– Ja, det er vel syvende året vi deltar, og vi stortrives her. God stemning og et fantastisk bra arrangement. At det til og med gås brannvakter nattetid er med på å skape en trygghetsfølelse folk setter pris på.

– Vi er også blitt oppfordret til å bidra til underholdninga, så i flere år nå har jeg bidratt med noen vitser og innslag. Det er bare artig å kunne bidra, tilføyer Dagmar.

Andre er nykommere som vil tilbake.

– Ja, vi er her for første gang, men vi kommer tilbake. For dette var kjempetrivelig, og opplegget har vært helt fantastisk. Så neste år er vi her igjen, sier Per og Rigmor Karlsen fra Bitterstad i Hadsel.