Risøyhamn-laget hadde vunnet alle sine 10 første kamper og stod med 30 poeng foran kveldens oppgjør mot Andenes IL i Norlandiahallen på Andenes (AIL). AIL på sin side lå på åttendeplass med 11 poeng.

Bare Gravdal kunne true seriemesterskapet til Andøygutten og de måtte i tillegg slå Reine med mange mål.

AIL best

Det var imidlertid AIL som var klart best i mandagens kamp, som var siste serierunde.

I en fartsfylt kamp med stor innsats og litt temperatur, var det AIL som tok ledelsen 2-0, før Andøygutten reduserte. Deretter ble det 4-1, før det kom en ny redusering. Etter det var det AIL som sørget for resten av målene i kampen. Da dommer Clas Einar Jacobsen blåste av kampen, stod det 8-2 til hjemmelaget.

Kort

Andreas Pettersen (AIL) og Martin Tetlie (Andøygutten) fikk gult kort, noe som på dette nivået betyr at lagene må spille med en spiller mindre i fem minutter. Andøyguttens Robert Sollie fikk rødt kort helt mot slutten av kampen etter en noe unødvendig reaksjon etter en ballduell.

Det ble dermed litt spenning med tanke på seriemesterskapet. Men Gravdal vant bare 5-1 over Reine i sin kamp. Andøygutten ble dermed seriemesterskapet med 30 poeng og 68 plussmål, mens Gravdal fikk 30 poeng og 49 plussmål.

KM og Bodø-tur

Andøygutten er ikke ferdig med sesongen selv om mandagens oppgjør var siste seriekamp. I oktober venter kamp om kretsmesterskapet. Hvem motstanderen blir er ikke avklart. Per nå er det Landsås som leder den andre serien for Ofoten og Sør-Troms, med Medkila tre poeng bak.

I tillegg skal klubben en tur til Bodø i slutten av september.