Den italienske rør- og VVS-giganten Cimberio har utviklet et innovativt, høyteknologisk styringssystem for kjøle- og varmeanlegg - som gir kundene en todelt gevinst.

– De sparer penger på oppvarmings-, eller kjølingskostnader, og de sparer miljøet. Dette er en stor nyhet, og vi gleder oss til dette pilotprosjektet på Andøya, der målet er å dokumentere at systemet øker komforten for brukeren, gir driftsbesparelser og også kan kutte kostnadene med cirka tretti prosent, sier eier Roberto Cimberio.

– Dette er norsk-italiensk samarbeid på sitt beste. Våre to land ligger langt fra hverandre, og vi er forskjellige på mange måter, men når vi kommer sammen - som her - blir det ofte et perfekt samarbeid. Dette prosjektet har bare positive sider, og et stort potensiale. En klassisk vinn-vinn-situasjon, sier ambassadør Giorgio Novello.

– Det har vært en fornøyelse å samarbeide med Cimberio så langt, og vi har all grunn til å tro at produktet holder mål. I så fall er dette en god nyhet for eiere av kommersielle bygg over hele verden, og en gladnyhet for alle som er opptatt av energiøkonomisering og enøk-tiltak, sier teknisk sjef Rory McDougall og administrerende direktør Odd Roger Enoksen ved Andøya Space Center.