Andøyposten har tidligere omtalt frilanser Jitse Buitink sine ulike showbuisnessprosjekt. I sommer flyttet han tilbake til Andøy med hovedbase Åse, og i den siste tiden har han begynt å produsere radioprogrammer sammen med datteren Linnea (10).

– Jeg intervjuer Nord-Norske kjendiser, og så har vi musikk innimellom. Fokuset er mest mulig nordnorsk, sier Linea, som legger til at hun og pappaen gjør en masse tulleting sammen.

Intervjuene blir foretatt via internett i radiostudio på Nordmela, der Linea får kontakt med intervjuobjektet på storskjerm. Hun har produsert tre programmer, og skal lage fem til. Premieren kommer på Radio Harstads fredag.

Tydelige programledere

Hun har samlet en del av de mest tydelige programlederne i Nord-Norge:

Per Sundnes, programleder fra Bodø, med tilknytning til NRK som trend og popkulturekspert.

Erlend Osnes, NRK-profil og standupkomiker fra Bodø. Programleder Knut Folkestad i Nitimen på NRK fra Hamarøy. Programleder Silje Nordnes P3-morgen fra Hamarøy. Også kjent fra Grand Prix. Komiker Dag Sørås som også er TV2-show-vert fra Narvik. Eneste andværing på kjendislista er Håvard Kristoffersen Hansen, kjent fra «Haterne» på TV2.

«Just dance»-stjerne

På facebboksiden «Lina og pappa» kan du få en smakebit på hvordan Linea gjør det når hun intervjuer. Vi får se henne sitte i radiostudioet sitt på Nordmela, mens hun prater med artist Anja Helen Fagerli fra Kvæfjord som er kjent fra dataspillet «Just Dance» fra Kanada. Anja er i ferd med å bli sminket i forkant av en fotoshoot, og på en naturlig og liketil måte intervjuer Linea henne om hvordan hun ble plukket ut til å være den artisten som skulle fronte dataspillet «Just Dance». De snakker også hvordan hun ble artist, om bakdeler og solsider ved kjendisyrket og mye annet interessant fra Anjas dagligliv.

Feelgood humor

Pappa Jitse som er produsent og side-kick i programmene sammen med datteren, sier at de har bestemt seg for feelgood humor med nordnorsk identitet.

– Premièren for showet er 30. september på Radio

Harstad, men vi er i dialog med mange radiostasjoner i Nord-Norge som er positive til å sende programmene. Vi trenger en sponsor. Akkurat nå jobber vi på goodwill og kjærlighet, sier Buitink, som ber aktuelle sponsorer ta kontakt.

Linea har en stor drøm om å få råd til en VIP-billett for å intervjue barnestjernene Marcus og Martinus som opprinnelig kommer fra Mosjøen. Ellers sier hun til Andøyposten at fremtidsdrømmen er å bli bonde, selv om hun liker seg i rollen som programleder.

Gode tilbakemeldinger

I pressmeldingen er det lagt ved mange gode tilbakemeldinger fra intervjuobjektene til Linea.

Fagerlie sier; «Linnea er et stort talent og har potensial til å bli Norges nye radiostjerne Jeg er kjempe imponert over denne sprudlende og tøffe 10-åringen».

Knut Folkestad som var Lineas første intervjuobjekt kaller Linèa for et «stort småfolk radiotalent».

Redaktør Tommy Vandalsvik i Radio Harstad sier:

«Linea er en ungdom med bein i nesa og glimt i øyet. Sjelden kommer man over et slikt naturtalent i radioproduksjon på hennes alder, men noen ganger gjør man det, og jeg er glad vi oppdaget henne nå.»