Det opplyser A.H Holding og Holmøy Maritime AS i ei pressemelding.

Ved overtakelsen, som finner sted 2. januar neste år, vil selskapet bli et søsterselskap til rederiet Prestfjord Havfiske AS. Selskapet og virksomheten vil bli administrert av Holmøy Maritime AS.

"Rederiene har gjennom de siste 30 år hatt godt samarbeid. Det at man nå har valgt å slå sammen virksomhetene er et resultat av den strukturering som gjennomføres i vår næring. Vi er i så måte svært tilfreds ved at man lykkes med denne virksomhetsoverdragelsen i vår region, med det resultat at man beholder både fartøy, kvoter, mannskap og kapitalen i Vesterålen. Transaksjonen vil styrke og gi nye muligheter for næringslivet i Vesterålen.", skrives det i pressemeldingen.

Knut Holmøy med klar medling til Næringskomiteen: - Fjern gjerne alle vilkår, om det betyr at alle konkurrerer på likt grunnlag Næringskomiteen startet sitt besøk i Vesterålen hos Prestfjord og Knut Holmøy i Holmøy-konsernet. Det ble en matnyttig affære for komiteen. Fortsetter samarbeidet

Videre heter det at det legges opp til å fortsette det samarbeidet vi har opparbeidet over tid. Dette innebærer en videreføring av den driftsprofilen M/T Andenesfisk I har i dag.  Lossing, bunkring etc. vil fortsatt gjennomføres av Andenes Havneservice AS på Andenes.

"Gjennomføringen av avtalen er en prosess man har arbeidet med over tid. Både kjøper og selger er fornøyd med den avtalen vi har signert", skriver Andreas Haugen og Knut Roald Holmøy i A.H. Holding AS og Holmøy Maritime AS.