– Kommunene kunne selv velge hva de 50.000 kronene skulle brukes til og i Andøy ble det valgt å kjøpe søppeldunker for de, sier enhetsleder Stein Andreassen.

På dunken

Søppeldunkene har stått ute i gatene på Andenes en tid, og mandag fikk de dekor signert Svein Terje Kvalvik Eliassen hos reklamebyrået God Strek.

– Vi har et godt samarbeid med Andenes Vel om å jobbe sammen til det beste for innbyggerne, og dekoren er et resultat av det, sier Andreassen.

– Med litt spenstig dekor på søppeldunkene så håper vi de vises bedre og blir brukt, sier leder i Andenes Vel, May Britt Johansen.

Ulike tekster

Det er til nå kjøpt inn åtte søppeldunker som er plassert ut på Andenes. God Strek har laget tre ulike tekster til disse. Tekstene er:

* I hate that empty feeling inside.

* Put that stash in the trash!

* Don´t mess with Andøy!.

– Vi håper folk tar vare på og bruker de nye søppeldunkene. Vi har fortsatt penger igjen av jubileumsgaven, så det kommer flere søppeldunker etter hvert, når vi har bestemt hvilke typer vi skal kjøpe, sier Andreassen.

Variasjonen er stor i hva kommunene har brukt gaven til. I Øksnes har man brukt de til en vanndispenser i idrettshallen og til strandrydding, mens de i Hadsel brukte pengene til flere konserter for eldre som bor i institusjoner.

– Vi har fått tilbakemelding om at Reno-Vest likte at vi kjøpte søppeldunker for gaven, sier Johansen.