Dermed kan andværingene bli fri for strøm dersom det oppstår hendelser i strømnettet fra og med mandag.

I Andøy blir 11 personer organisert i fagforeningen EL og IT tatt ut i streik. Johansen regner også med at to ansatte som er organisert i Fagforbundet blir tatt ut i streik, slik at totalt 13 ansatte vil være i streik fra mandag dersom ikke konflikten løser seg.

– Vi er totalt 23 ansatte i Andøy Energi AS, så det er en stor del av bedriften som rammes av streik. Åtte av de 13 er montører, mens fem er administrativt ansatte, sier Johansen.

Han sier at ingeniører og it-personell ikke streiker.

Ingen feilretting

Han sier at alt av teknisk arbeid i bedriften vil stanse opp.

– Dette gjelder både vedlikehold, feilretting og prosjekter vi arbeider med. Også teknisk arbeid for tredjepart vil stanse. Teknisk sjef i bedriften kan utføre feilretting, men av sikkerhetshensyn er det begrenset hva én person alene kan gjøre, sier Johansen.

Vakt for liv og helse

Han sier at bedriften har varslet Andøy kommune og fylkesmannens beredskapsavdeling om situasjonen.

– Vi har også etablert en vaktordning med de streikende, slik at de kan rykke ut dersom det oppstår hendelser som setter liv, helse og materiell i fare, sier Johansen.

Andøy kommune har nå startet forberedelsene til en eventuell streik.

Johansen sier at Andøy Energi AS vil holde kundene orientert via internett om situasjonen og dersom det oppstår hendelser i strømnettet.