Ifølge Sps parlamentariske leder Marit Arnstad står sentrumspartiene fortsatt samlet, etter at forhandlingene om langtidsplanen mandag er flere dager på overtid.

Hæren og Andøya

Sp og de andre sentrumspartiene skal være innstilt på å få til et bredt forlik – hvis blant annet avgjørelsen rundt Andøya flystasjon utsettes.

– Det henger på to punkter, sier Arnstad til NTB.

– Det ene handler om at sentrumspartiene får garantier for at Hæren ikke skal bli salderingspost når landmaktstudien legges fram neste år. Det andre er en utsettelse av avgjørelsen om delt løsning mellom Andøya og Evenes, frem til det foreligger en uavhengig gjennomgang av kostnadene knyttet til dette.

– Respekt

Hun sier at man bør sørge for en grundig utredning av spørsmålet rundt Andøya og Evenes, ikke minst av respekt for Andøysamfunnet.

– Jeg skulle ønske at også Høyre og Arbeiderpartiet hadde den respekten og vil ta seg tid til en grundig utredning, sier Arnstad.

– Får ikke fakta

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum sier til blv.no at de går for delt løsning, men at de har bedt regjeringen om en oversikt og beregninger av kostnadene ved de ulike alternativene.

– Vi har bedt om fakta, og det er liten vilje til å få dem fram. Vi har jobbet hardt for Andøya og en delt løsning, både fordi det er en god løsning for Forsvaret og fordi saka betyr så mye for Andøya. Det har vært vårt primære standpunkt, men nå har vi bedt om at man i det minste kan ta tid til å få fram et bedre beslutningsgrunnlag og se på konsekvensene.

Samtidig med behandlingen av langtidsplanen forhandler regjeringspartiene, Venstre og KrF om neste års statsbudsjett. De skal møtes til et nytt nytt forhandlingsmøte klokka 13.00, melder NTB.

Les flere saker om Andøya flystasjon her.