Andøy Høyre har nesten sammenhengende hatt ordføreren i Andøy siden 1979. Unntaket er Kjell-Are Johansen (Ap) som var ordfører i fire år. Men nå skal altså partiet diskutere sin fremtid.

– Foreløpig er det to som har meldt seg ut, men vi har fått signaler fra flere om at det blir utmeldelse dersom en nedleggelse av Andøya flystasjon blir resultatet, sier Laukslett.

Medlemsmøte

Han sier at partiet nå skal ha et medlemsmøte for å diskutere fremtiden.

– Vi og Andøy Fremskrittsparti har sendt et felles brev til våre partiledelser sentralt der vi uttrykker sterk bekymring for prosessen so, har vært. I siste liten har det dukket opp rare argumenter bak lukkede dører. Det stiller demokratiet i et dårlig lys. Det blir vanskelig å drive lokalt partiarbeid når tilliten oppover i systemet er så dårlig, sier Laukslett.

Han har ikke fått noe skriftlig svar på brevet fra Høyre sentralt, men har hatt et telefonmøte møte med Høyres generalsekretær John-Ragnar Aarset og statssekretær Øystein Bø.

– Må diskutere fremtiden

– Vi nå diskutere om det i det hele tatt er mulig å ha et lokallag for Høyre i Andøy i fremtiden. Samtidig har vi fått veldig god backing lokalt. Det er ingen problemer å representere Andøy Høyre. Dette er utelukkende et problem om hvordan vi skal forholde oss til Nordland Høyre i særdeleshet og Høyre sentralt. Vi har fremført gode argumenter, men har ikke fått noe tilbake. Og det er jo ut som om Ap lokalt har samme problemet, sier Laukslett.

Samtidig sier han at noen må fortsette arbeidet internt i partiet.

– Er det å melde seg ut det lureste vi kan gjøre nå?. Det er slett ikke alle i Høyre som synes dette er greit, sier Laukslett

– Lokallagene viktig

Einar Åbergsjord i Andøy Arbeiderparti sier at også Ap har fått utmeldelser.

– Jeg har fått en utmelding lokalt, men det er mange som snakker om å melde seg ut. Det er også kommet utmeldinger andre steder i Nordland begrunnet med nedleggelsen av Andøya flystasjon, sier Åbergsjord.

Han er klar på at dette ikke er tingen å gjøre nå.

– Lokallagene er viktigere enn noen gang. Det er mange ting som skal diskuteres fremover. Nå må det jobbes for å berge det som berges kan og få tak i nye statlige arbeidsplasser. Da trenger vi alle lokallagene i Andøy, også Høyre og Fremkrittspartiet. Så får man avgjøre hvilken stemmeseddel man bruker ved stortingsvalget i september neste år, sier Åbergsjord.

– Trist

Lisbeth Berg Hansen i Nordland Arbeiderparti synes utmeldingene er trist.

- Det synes jeg er trist, men som jeg har sagt til både lederen i Andøy Ap og ordføreren; jeg og mine partikolleger her på Stortinget kommer fortsatt til å kjempe for Andøy. Samtidig har jeg stor forståelse for at folk både er triste og sinte, sier Berg Hansen.

Frp vil fortsette

Også Andøy Fremskrittsparti har mottatt utmeldelser på grunn av forslaget om å legge ned Andøya flystasjon.

– Vi har fått flere utmeldinger, men styret i Andøy Frp kommer til å fortsette. Andøy kommune har mange, både positive og negative utfordringer i årene fremover. Da må vi bruke de kontaktene vi har skaffet oss np, og bruke dem for alt det er verdt. Vi vet at det folk sentralt i partiet som lytter til oss, selv om det ikke har skjedd i denne saken. Og alt håp er ikke ute. Se på Rygge. Den skulle legges ned, men se hva som skjer nå, sier partileder Kolbjørn Blix.