I september i år kjøpte Bleik Fisk AS fiskebruket på Bleik fra J M Nilsen Fisk AS for 2,75 millioner kroner og i høst har anlegget blitt renovert for å tilfredsstille kravene fra Mattilsynet.

– Det er Bleik Bygg som står for renoveringen og har ansvar for å få det bygningsmessige opp på riktig nivå, sier Pettersen.

Åpning før jul?

Styrelederen opplyser at de forbereder seg på åpning av fiskemottaket til vintersesongen som nå står for døren.

– Vi legger opp til å få godkjenning fra Mattilsynet innen kort tid, og går det raskt i orden så er det en viss sjanse for at vi klarer å åpne allerede før jul, sier Pettersen. Han sier at de for den første sesongen harr gjort avtale om å benytte et samarbeid med J.M. Nilsen Fisk AS på Nordmela sin pakkekapasitet med innarbeidede salgs- og distribusjonskanaler.

– Gradvis foreligger det planer om å starte opp med en spesialisert nisjeproduksjon av «håndarbeidede» produkter som uer og andre spesialiteter, opplyser Pettersen.

Søker støtte

Bleik Fisk AS har fått 112.000 kroner i støtte fra Norges Råfisklag og Nordland fylkeskommunes støttefond for mottaksstasjoner.

– Det er et tilskudd til renoveringen, og vi seter veldig stor pris på støtten vi har fått fra de, sier Pettersen. Bedriften har nå også søkt Andøy kommunes næringsfond om 200.000 kroner i støtte til gjenåpningen, og etter hvert revitalisering av fiskemottaket. Pettersen skriver at det vil være meget viktig å få kommunal støtte, både ut fra at det legges betydelig egeninnsats inn, uten at dette kommer synlig fram i budsjettet.

– Dette vil være en inspirasjon til videre satsing for unge fiskere på Bleik, og en sårt tiltrengt likviditetsreserve til kommende sesongs drift, skriver Pettersen.

Gjestebåter

Bleik Fisk AS har fire aksjeeiere, disse er: J.M. Nilsen Fisk AS (34%), Måtind AS (22%), G.T. Madsen (22 %) og Forrøy AS (22%). Pettersen sier at de nå skal ansette en produksjonsleder ved fiskebruket, og tar sikte på å ta imot fisk fra alle som vil levere på Bleik.

– Vi åpner også for gjestebåter, men i første omgang vil jeg anta at det sikkert er de båtene som tilhører Bleik som vil levere hos oss, sier Pettersen.

– Forretningsideen er å få̊ gjenåpnet og etter hvert revitalisert eksisterende fiskemottak som har ligget med ubenyttede produksjonslokaler etter konkurs, opplyser styreleder Roy Bernt Pettersen i Bleik Fisk AS. Går alt etter planen kan fiskemottaket være i drift allerede før jul. (Arkivfoto: Tony Gulla Sivertsen) Foto: Tony Gulla Sivertsen