Etter planen skulle kommunal- og moderniseringsminister Jan Tore Sanner kommet til Andøy i morgen, men besøket er avlyst. Solsvik hadde en samtale med Sanner fredag.

– Sanner sa da at Andøy vil få en startbevilgning til omstilling i 2017 og at man vil komme tilbake med flere omstillingstiltak i revidert nasjonalbudsjett til våren, sier Solsvik.

Men verken Solsvik eller Andøyposten kunne finne noen bevilgning til Andøy i pressemeldingen som ble sendt ut fra Høyre etter at det ble oppnådd enighet om statsbudsjettet lørdag, noe Solsvik hadde forventet.

– Ingen troverdighet

– Hvis det viser seg at statsbudsjettet for 2017 ikke har noen ting om omstilling i Andøy, har man ingen troverdighet igjen når det gjelder den ekstraordinære innsatsen Stortinget har sagt man skal gjøre, sier Solsvik.

Sekkepost

Fra Kommunal- og moderniseringsdepartementet får Andøyposten bekreftet at det ikke ligger inne noen egen omstillingsbevilgning til Andøy, men at Andøy kan få penger fra større poster som er avsatt til regional utvikling i statsbudsjettet.

Solsvik fikk etter hvert samme beskjeden.

– Jeg vil derfor nå sende et brev til departementet der vi ber om tilbakemelding på dette. En slik bevilgning vil være en oppstart slik at vi kan få organisert omstillingsarbeidet i Andøy og komme i gang. Det er ikke midler til omstillingstiltak. Det må komme senere, sier Solsvik.

Solsvik skriver følgende i brevet:

– For Andøy kommune er det avgjørende å få klarhet i hvilke ressurser staten vil stille til disposisjon for Andøy kommune for å sikre at kommunen kan komme raskt i gang med planlegging og tilrettelegging av omstillings-/utviklingsarbeidet.

Ap-forslag

Arbeiderpartiet har som kjent foreslått å bevilge 100 millioner kroner til omstilling i Andøy i sitt forslag til statsbudsjett.

75 millioner av dette er omstillingsmidler, mens 25 millioner er til oppstart av det store havneprosjektet på Andenes. Ap ønsker å fremskynde dette prosjektet, som i den kommende nasjonale transportplanen er tenkt løst i perioden 2024 til 2029.