NOF har cirka 5.800 tjenestegjørende medlemmer og organiserer også en del elever ved Forsvarets skoler. Dermed skal andværingen være med å lede rundt 6.000 fagorganiserte.

– NOF er den største tjenestemannsorganisasjonen i Forsvaret og den største befalsorganisasjonen, sier Eilertsen.

Stabssjef

Nyvalgene skjedde etter at tidligere NOF-leder Egil André Aas ble valgt som ny leder i LO Stat. NOFs nestleder Torbjørn Bongo ble valgt som ny NOF-leder, men Eilertsen som nestleder.

– Dermed er det to nordlendinger som leder NOF. Bongo er opprinnelig fra Alta, men har vært både I Harstad, Tromsø og Sortland og har sin bakgrunn fra Kystvakta, sier Eilertsen.

– Jeg ser fram til å ta fatt i nye oppgaver, selv om hverdagen ikke blir helt ny. Siden 2011 har jeg vært stabssjef i NOF og hatt ansvaret for den daglige driften av forbundet og våre tillitsvalgte. Men nå blir det mer fokus på den strategiske siden av jobben, legger han til.

Mange oppgaver

Han sier at det er mange viktige oppgaver for fagforeningen fremover.

– Det ene er langtidsplanen for Forsvaret. Det andre er overgangen til ny militær ordning – med offiserer og spesialister. Dette er en ordning vi tidligere har forlatt, som vi nå skal tilbake til. Vår jobb er å ivareta medlemmene fram mot år 2020. Innen den tid må de ansatte bestemme seg for om de skal være offiser eller spesialist. Ordningen ble innført 1. august i år, men vi har en periode fram til 2020 der de ansatte må velge. Vi er redd for at ansatte skal bli tvunget inn i en rolle man ikke ønsker å være i. Ordningen er vedtatt av Stortinget. Vår oppgave er å finne den rette veien for personellet, og vurdere det juridiske med saken, sier Eilertsen.

Følger opp Andøya

Oppfølgingen av langtidsplanen for Forsvaret er også noe Eilertsen skal jobbe med. Når Andøyposten snakker med han, kommer han fra et møte med Forsvarsdepartementet der nettopp langtidsplanen har vært tema.

– Vi vil nøye følge prosessen rundt den merknaden Stortinget har vedtatt om en ny vurdering av tallene for nedleggelsen av Andøya. Vi har bedt Forsvarsdepartementet om å redegjøre for hvordan departementet vil bidra til dette. Vi har hatt dialog med departementet KS-modellen (kvalitetssikring) er brukt i denne saken. Det kunne de ikke svare på, men sa at tallgrunnlaget er kvalitetssikret og gjennomgått gang på gang. Vi vil nå ha dialog med LO for å se om Stortinget får det man har etterspurt når det gjelder kvalitetssikring av tallene, sier Eilertsen.

Pendler

Eilertsen ble valgt inn i sekretariatet i NOF i 2010. Etter en omorganisering ble han stabssjef i 2011. Siden 2010 har han pendlet mellom Toften på Andenes og NOF-kontoret i Oslo.

– Det skal jeg fortsette med. Vår plass er på Andøya, på Andenes eller Ånes, sier Eilertsen.

Torbjørn Bongo (til venstre) er ny leder i Norges Offisersforbund, mens Odd-Einar Eilertsen er nestleder. Foto: Innsendt foto