I brevet takker de for LO-ledelsens støtte til Andøy-samfunnet i forkant av avgjørelsen om nedleggelse.

- Imidlertid ber vi om at LOs ledelse fortsatt benytter sin tyngde og innflytelse for å få en ny, grundig og uhildet gjennomgang av det beslutningsgrunnlag som Stortinget fikk seg forelagt av regjeringa. Vi forutsetter at det blir omkamp om saken - om ikke før så etter at et nytt Storting er valgt i 2017, heter det i brevet.

Dette avgjorde Andøya flystasjon-saken Forsvarssjefen skal i det lukkede og avlyttingssikre rommet i Stortingets kjeller ha opplyst sentrale forsvarspolitikere om at MPA-ene måtte bort for at Andøya ikke skulle bli et bombemål, med fare for tap av et uetisk høyt antall sivile liv i en krig. - Ikke riktig

Videre kommer det frem at LO Vesterålen mener feil vedtak ble gjort.

- Vi tror fortsatt det forsvarsteknisk, økonomisk og samfunnsmessig ikke er en riktig beslutning som nå er foretatt om flytting av MPA-flyene til Evenes. Når de politiske aktørene som utgjør Stortinges flertall i saken, dekker seg bak at det er graderte opplysninger som ligger til grunn for den beslutning som er tatt, blir det for oss lite troverdig når et mindretall som har tilgang til samme opplysninger kommer til motsatt konklusjon. Da er det etter vår vurdering rent politiske vurderinger som ligger til grunn for beslutningen, heter det i brevet.

Brevet er undertegnet John Helmersen og Lillian Grøsnes.