– Jeg kan si at vi bruker en del millioner på å renovere bygningsmassen, uten at jeg vil gå inn på nøyaktig beløp, sier Johan Olsen. Tidligere har de renovert det tekniske anlegget og skiftet vinduer. Nå er de i innspurten med kontorlokalene i toppetasjen, og i løpet av året blir fasaden tatt.

– Det kommer et arkitektfirma fra Tromsø som skal hjelpe oss med fasaden, sier Olsen.

Toppleilighet

De eier også nabobygget, som ligger vegg i vegg, og der skal arkitektene tegne en leilighet i toppetasjen. Det er Olsen selv som skal bo i den.

– Vi planlegger å selge huset i Andenes sør, sier han og forteller at det blant annet planlegges en vinterhage i tilknytning til leiligheten. Olsen som vil få panoramautsikt over hele Andenes.

– Vi har gjort mye på den tekniske siden for å få ned kostnadene, og blant annet installert luft til vann varme. Jeg undersøker nå også om solenergi kan være aktuelt å bruke, sier han.

Handler lokalt

Til å utføre renoveringsjobben har OSO maritim brukt mange lokale firma.

– Vi har brukt Larsen Construction, Haras og Andøy installasjon. I tillegg til at de er konkurransedyktige på pris og gjør en god jobb, så er det et bevist valg å bruke lokale Andøy-firmaer. Jeg mener det er en fordel å benytte lokale leverandører, kanskje spesielt i den situasjonen Andøy er i nå etter vedtaket om å legge ned flystasjonen, sier Olsen.

Mange leietakere

De nye kontorlokalene har lyse farger på veggene og glassvegger mellom kontorer og gang. Utsikten er fantastisk, både fra de fire kontorene, møterommet og spiserommet.

– Det blir større og lysere enn dagens lokaler. I tillegg er det en fordel å komme seg inn i bygget man selv eier, så slik at vi slipper mange turer fram og tilbake, sier Olsen. Den store bygningsmassen inneholder i dag flere ulike bedrifter, blant andre ISS, solstudio, frisør og helsekostbutikk.

– I tillegg blir det tre eller fire boenheter, inkludert toppleiligheten, sier Olsen. Hva som skal skje med dagens kontorlokaler i Sjøgata 19 er fortsatt ikke avgjort.

– Vi skal i første omgang gjøre om kontorene til en leilighet, så får vi se hva vi gjør med eiendommen etter hvert, sier Olsen.