Etter at bussene har stått i ro hele torsdag morgen og formiddag, bekrefter avdelingsleder i Boreal Frank Kalrsen ovenfor VOL at det ikke blir noen bussavganger resten av dagen heller.

OPPDATERT FREDAG MORGEN: Bussene går som normalt i regionen, bortsett fra i Andøy - hvor bussene står også fredag.

- Fergene står og hele Lofoten er stengt, så vi vil ikke kunne kjøre til Lofoten. Det vil heler ikke gå busser i Andøy, Øksnes eller Bø resten av dagen i dag, sier Karlsen ti VOL klokken 16:00.

Dermed blir det ikke busser før tidligst fredag.

- Vi får håper været letter.

Været har vært en utfordring da det har variert veldig.

- Det er rolig noen plasser, men så tar det løs andre. Derfor har det vært problematisk å forholde seg til, sier han.

Første gang

Været hindret også skolebusser i å hente unger til skolestart i morges. Da VOL snakket med Karlsen torsdag morgen, sa han følgende.

- Det er første gangen vi går til dette skrittet. Meldinga, som vi må stole på, skal bli verre utover dagen, og vi vil få problemer med å få skoleunger hjem. Vi tar ikke den sjansen, sier avdelingsleder Frank Karlsen i Boreal til VOL torsdag morgen.

De vil vurdere situasjonen utover dagen, og Karlsen ber folk følge med på ruteopplysningen 177.

Bussen fra Kaljord til Sortland er innstilt, samt fra yttersida av Hadsel, ellers går alt av busser innad i Hadsel og Sortland.

Skoleelever i de tre berørte kommunen bes forholde seg til skolene sine.

Skolene holder åpent

I Andøy opplyser skolesjef Torfinn Bø at de kommunale skolene er åpne, og at lærerne skal være på plass som vanlig.

- I Risøyhamn er en stor andel av elevene avhengig av skoleskyss, på Andenes bor de fleste i rimelig nærhet til skolen. Skolene er åpne, for de som kommer seg dit, sier Bø.

Det har blitt sendt ut melding torsdag morgen til foresatte ved Risøyhamn skole om at det ikke blir skole i dag. Bø presiserer at skolene holder åpent for de som kommer seg dit selv.

Det samme gjelder for Øksnes og Bø, får VOL opplyst fra skoleledelsen i de to kommunene.

- Skolene i Øksnes holder åpent, og vi ber foresatte om å skysse elevene selv, om de har mulighet til det. Skolene vil gi beskjed om elever må hentes før ordinær skoledag er slutt, sier Lill Sørensen i Øksnes kommune.

- Det blir vanlig undervisning, så får vi se hvor mange som kommer seg på skolen, legger hun til.