Søndag morgen ble fylkesvei 82 over Kjølhågen utenfor Andenes stengt på grunn av sterk vind. På det meste var vinden oppe i over 22 meter per sekund, noe som er liten storm.

Stengt, åpen, stengt

Cirka 00.20 natt til mandag ble veien åpnet igjen, for å bli stengt på nytt med 02.45-tiden.

06.13 mandag morgen ble veien åpnet igjen, og stengt igjen 07.28.

Veien har dermed vært mer eller mindre stengt i et helt døgn.

– Ikke til å leve med

– Dette regimet kan vi ikke leve med. Veien stenges nå på vindretninger som aldri har vært noe problem. Det er mange andre ting Statens vegvesen kunne ha gjort, enn bare å sperre veien, sier Nystad som også reagerer på at kolonnekjøringen over flyplassen ikke blir iverksatt.

– Det burde Statens vegvesen ha tatt ansvar for å organisere, sier Nystad.

– Vestavind er greit

Nystad sier at det søndag morgen var sørvest, men at vinden etter hvert dreide på vest.

– Det henger ikke på greip når veien stenges automatisk nærmest uansett vindretning. Vestavind har aldri vært noe problem, sier Nystad, som har bedt ordføreren om å gjøre noe.

– Søndag var det mange biler som var oppe ved bommen for å snu og ikke visste hva de skulle gjøre. Det var nærmest umulig å komme gjennom på 175, sier Nystad, som var bekymret da det nye automatiske bomanlegget ble montert for ett år siden.

– Nå har vi fått beviset på at dette ikke fungerer, sier Nystad.

Deler frustrasjonen

– Jeg er helt enig i det Nystad sier. Dette er av mange hensyn ikke til å leve med, sier ordfører Jonni Solsvik.

Han sier at når møtene med sentrale politikere er over, vil han ta kontakt med Statens vegvesen.

– Vi må få avklart hva som kan gjøres. Vi er nødt til å finne en løsning, spesielt når man ikke organiserer kolonnekjøring over flyplassen.Helheten er at vi ikke kan ha det slik som dette. Den frustrasjonen som Nystad gir uttrykk for, deler jeg fullt ut, sier Solsvik.

– Basert på erfaring

– Det er lagt inn parameter for vindstyrke og vindretning basert på erfaringer for hva som er farlig. Ut over det har jeg ingen kommentarer til det Solsvik og Nystad sier, sier Berg.

Han sier at vinden ikke er ventet å løye før utpå ettermiddagen.