Arbeidet med å tilrettelegge området rundt Bukkekirka med rasteplass, sanitærbygg og flere tilrettelagte adkomster i terrenget er i full gang.

Prosjektet startet i oktober med fremføring av strømkabel fra antenneanleggene to kilometer nord for Bukkekirka. Kabelen er ført frem langs veggrøfta for å gjøre så minimale inngrep som mulig i terrenget.

Akkurat det vil anleggsfolkene fra Veidekke Entreprenør legge sin ære i gjennom hele anleggsprosessen. Vegvesenets byggeleder Hugo Fagermo lover at det skal være få spor etter anleggsarbeidet utenfor selve byggverkene etter at de er ferdige.

- Det gjør prosessen en god del mer krevende. For eksempel har vi sagt til entreprenøren at maskinen som skal i fjæra for å tilrettelegge en bålplass enten må kjøre ned når det er snø, eller så må det skje på gummimatter over terrenget, sier Fagermo.

Måtte slå pæler

Grunnarbeidene til parkerings- og rasteplassen på nordsida av Bukkekirka kom i gang i desember. Og selv om man kanskje ikke skulle tro det i akkurat dette området, så ble mangelen på fast fjell en utfordring.

- Det var ikke gjort prøveboring i forkant av oppstart, så det inngikk i kontrakten at det skulle foretas prøvegraving som en del av grunnarbeidet. Vi var derfor forberedt på at en slik forsinkelse kunne oppstå. Vi fant bare store blokker pakket i humusholdig masse, og dermed måtte vi fundamentere plassen med pæler, sier Vegvesenets byggeleder Hugo Fagermo.

Har god tid

Men ut over det, har det vært lite å klage på. Årets vinterforhold har med unntak av litt ruskevær i januar vært særdeles gunstige med mildt og snøfattig vær.

- Planen er å være ferdig i oktober, så vi har høvelig god tid. Men som vi sier på Senja; «lite skal og gjøres». Så vi vet at det kan skje uforutsette ting, og at det handler om å holde fremdriften for å være ajour.

Imponerende anlegg

Byggelederen ser frem til å kunne åpne den tilrettelagte Bukkekirka. Både han og arbeidsfolket fra Veidekke har fått oppleve stedet både på sitt mildeste og røffeste.

- Og det er en opplevelse, spesielt når det blåste opp noen dager i midten av januar. Det er uværet som er det flotte med en slik plass. Sola er vakker den, men det er jo været og kreftene som imponerer.