Evigunge Ruth Maan ble overrasket med sprudlevann og rød løper hos frisør Margith Strand Bøen dagen før dagen .

– Herlig! syntes jubilanten.Onsdag kunne nemlig den blide Andenes-damen feire 95 år. Før feiringa hørte selvsagt et besøk hos frisøren med, og på Frisørhjørnet sørget Margith Strand Bøen for å slå litt på stortromma for jubilanten ...

– Ei ekte stasdame

– Ja, Ruth er bare herlig. Jeg har kjent henne hele livet, og husker henne fra jeg var i 5-6-årsalderen. Alltid fin og fjong, og alltid i godt humør. Med sin væremåte har hun alltid vært en ekte humørspreder. Ei skikkelig stasdame, vil jeg si. En person man blir i godt humør av å være sammen med. Nå er hun hele 95 år, og Ruth er ikke bare kvikk i hodet, hun holder seg også vanvittig bra – og liker å ta seg godt ut. Så mitt bidrag til festen var ei fin oppladning her på salongen. Jeg hentet inn rød løper, pyntet med tente lys på kandelaberen og ordnet med blomster og champagne til Ruth. Hun var som sagt «advart» på forhånd. Hun ble litt overgitt over det jeg hadde stelt i stand, men takket meg veldig! Så dette var bare kjempestas for meg også, sier Margith.

– Storkoste seg

Hovedpersonen sjøl – jubilanten Ruth Maan – strålte om kapp med sola, og storkoste seg.

– Ja, jeg har ikke noe å klage over, og det var veldig artig å bli gjort litt stas på her i dag. Jeg ble overrasket, selv om Margith hadde sagt hun ville gjøre noe ekstra. Men jeg er med på alt som er artig, smiler Ruth.

– Jeg vet ikke om den røde løperen var lånt fra Oksebåsen eller ikke, men i så fall hadde det passet bra. For jeg var den første som serverte gjester på rakettskytefeltet i sin tid, forteller Ruth, som har mange års tjeneste i hotell- og restaurantbransjen bak seg.

Jobbet til hun var 85 år

– Det å arbeide tror jeg man bare har godt av såfremt man har en jobb man trives i. Sjøl trappet jeg ned litt gradvis etter å ha jobbet som servitør og bartender på Martins. Så fortsatte jeg på Norlandia Andrikken Hotell hvor jeg jobbet som frokostvakt til jeg var 85 år. Så det er ikke mer enn ti år siden jeg ga meg, smiler Ruth Maan, som på stordagen stilte nyfrisert og fin.