VOL har fått tall fra Norges Råfisklag fra begynnelsen av denne uka. Her har vi fått spesifisert fangstene for det som normalt benevnes som «andre arter» i statistikken.

Etter uke 7 er det landet over 17.000 tonn torsk i Vesterålen. Da blir 102 tonn «andre arter» i Andøy og 440 tonn i Øksnes ganske lite.

Men noen kroner blir det ut av det.

Blåkveite

I Andøy har man fått mest blåkveite. Den er godt betalt. 40,5 tonn gir 1,5 millioner kroner i inntekt.

Tallene viser at blåkveita i Andøy er betalt med 37,49 kroner. Bare kveite og breiflabb oppnår bedre kilopriser for fiskerne.

I Øksnes har man fått 85,1 tonn blåkveite, noe som gir 3,5 millioner kroner i inntekt. Her har kiloprisen vært noe bedre, nemlig 41,26 kroner.

Uer

I Øksnes har man fisket mest uer med 155 tonn til en verdi av 1,7 millioner kroner.  I tillegg har man fisket 94,5 tonn snabeluer. Mens ueren har en snittpris i Øksnes på 11,03 kroner, har snabelueren en pris på 8,68 per kilo.

I Andøy har man fisket 16,1 tonn uer, men nesten ingen ting av snabelueren.

Mange arter

Det er landet ganske mange forskjellige arter i Vesterålen så langt i år.

Kvitlange, kveite, gråsteinbit, flekksteinbit, rødspette, lyr, breiflabb, isgalt, bleike/hvitting, lomre, pigghå, brosme og lysing står på listene til nå.

Kveita er den fisken som gir best betalt, med en snittpris på 61,90 kroner per kilo i Øksnes.

Til sammen har disse fangstene en verdi 2,2 millioner kroner i Andøy og 7,3 millioner kroner i Øksnes.

Mer for torsken i Andøy

Torsk, sei og hyse er selvfølgelig også med i tallene. Så langt viser de at fiskerne i Andøy har fått bedre betalt for torsken med 20,49 kroner i snitt, mens fiskerne i Øksnes har fått 18,70 kroner per kilo for torsken.