Det melder Lofotposten.

Johansen er nå kvalitetsleder i laksebedriften SalMar og holder til i Tromsø.

– Dette var en litt artig utfordring å få. Jeg har jo holdt på med laks de seneste fem årene og Hopen holder på det med aller meste bortsett fra laks. De har både pelagisk, kval, kvitfisk og rogn, sier Johansen til Lofotposten.

Han overtar stillingen til våren. Avtroppende daglig leder Aage Eriksen skal deretter fungere som konsulent for bedriften.

Hopen Fisk AS omsatte for 101 millioner kroner i 2015, og fikk et overskudd på 7,8 millioner kroner.

– 2016 ble litt tyngre enn 2015, men det går greit, sier Eriksen til Lofotposten.

– Spennende

Johansen sier at det blir spennende å komme tilbake til ei fiskerinæring han først stiftet kjennskap med som tungeskjærer på Andenes. Han regner med å flytte til Kabelvåg eller Svolvær når han overtar som leder i hopen Fisk AS.

– Man har en litt annen produksjon i Hopen med mange sesonger og man prøver å gjøre ting på helårsbasis. Resten av fiskeindustrien er mye mellom jul og påske, sier Johansen til Lofotposten.

Rogn

En av tingene Hopen Fisk er stor på er rogn.

– Hopen mottar rogn fra de fleste fiskebrukene i Vesterålen, deriblant alle brukene på Andenes. Rogna sukkersaltes og går til kaviarproduksjon både hos Mills og svenske Abba, sier Johansen til VOL.

– Hva får deg til å bytte jobb?

– Dette blir en litt annen rolle der mine valg får betydning for resultatet. Nå får jeg ansvar for både innkjøp, salg og produksjon. Det er lærerikt og jeg føler at jeg nå har fått den nødvendige erfaringen for en slik jobb. Og så er det ei næring med litt flere utfordringer enn det er i laksenæringen for tiden, sier han.