SKATTEKONTOR Politikerne i Andøy vil kjempe for skattekontoret. Nå ber de Skatt nord om å stanse nedleggelsen.
(Foto: Jørn Aune)

SKATTEKONTOR Politikerne i Andøy vil kjempe for skattekontoret. Nå ber de Skatt nord om å stanse nedleggelsen. Foto: Jørn Aune

Politikerne i Andøy:

Kjemper for skattekontoret

Politikerne i Andøy vil beholde skattekontoret i Andøy. Det sier formannskapet i Andøy i en uttalelse.

I fjor bestemte regjeringen at antall skattekontor i Norge skal reduseres fra 103 til 67. Et av kontorene som blir nedlagt ligger på Andenes. Dermed ryker fire stillinger.

Skattekontoret ryker i 2019

Det er ikke bare Andøya flystasjon som forsvinner med Erna Solberg og Siv Jensen i regjering. Om to år forsvinner fire stillinger ved det lokale skattekontoret på Andenes.

 

I begynnelsen av mars fikk Andøy kommune brev fra Skatt nord om at kontoret blir nedlagt fra 1. mars 2019. Sortland blir dermed nærmeste skattekontor for innbyggerne i Andøy.

Sortland

– Dersom publikum har behov for å oppsøke skattekontoret fysisk, kan de henvende seg til ethvert skattekontor i landet helt uavhengig av bosted. Fra september måned i år vil det også være mulig for publikum å kunne bestille time for veiledning og hjelp ved skattekontorene, skrev Rune Sørra, regiondirektør i Skatt nord i brevet til Andøy kommune.

Formannskapet i Andøy mener dette rimer dårlig med Stortingets vedtak om omstilling for Andøy etter vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon.

Formannskapet skriver i sin uttalelse at vedtaket gir direkte tap av 270 statlige arbeidsplasser og indirekte tap av 70 til arbeidsplasser.

Merknader

– Dersom også arbeidsplassene ved skattekontoret på Andenes forsvinner, vil Andøy miste enda flere viktige statlige kompetansearbeidsplasser. Dette står på ingen måte i samsvar med Stortingets merknader om behovet for at regjeringen tar et helhetlig ansvar for å ivareta Andøy-samfunnet for å redusere tap av arbeidsplasser og yte ekstraordinær statlig innsats, heter det i uttalelsen fra formannskapet.

– Andøy kommune forutsetter at skattekontorets arbeidsplasser beholdes i Andøy, heter det til slutt

Saken skal også behandles i kommunestyret 3. april.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Andøy

Solsvik med klar beskjed til stortingspolitikerne:

- Om dere følger opp lovnadene, er flystasjonen her om 20 år

Se utdrag fra gårsdagens debatt og Jonni Solsviks avslutning.

Trygve Slagsvold Vedum om debatten:

- For oss er dette alvor

Mens Trygve Slagsvold Vedum (Sp) var pop, var Hårek Elvenes (H) det motsatte. Se reaksjoner fra dem og Jonni Solsvik etter debatten i videoreportasjen over.

Over 500 samlet til debatten:

Se bildene fra forsvarsdebatten i Andøy

Over 500 mennesker var samlet i idrettshallen på Andnenes for forsvarsdebatten i kveld.

Forsvarsdebatten i Andøy:

Slik klarte rikspolitikerne seg

Den store forsvarsdebatten i Andøy er ferdig. Her er VOLs vurderings av innleder, rikspolitikere og ordfører Jonni Helge Solsvik.

- Kampen er ikke over

Forsvarsdebatten på Andenes ble som ventet het. Mens Høyres Hårek Elvenes fikk buing og hånlig latter, fikk Senterpartiets Trygve Slagsvold Vedum jubel under det som var en god debatt.