SKATTEKONTOR Politikerne i Andøy vil kjempe for skattekontoret. Nå ber de Skatt nord om å stanse nedleggelsen.
(Foto: Jørn Aune)

SKATTEKONTOR Politikerne i Andøy vil kjempe for skattekontoret. Nå ber de Skatt nord om å stanse nedleggelsen. Foto: Jørn Aune

Politikerne i Andøy:

Kjemper for skattekontoret

Politikerne i Andøy vil beholde skattekontoret i Andøy. Det sier formannskapet i Andøy i en uttalelse.

I fjor bestemte regjeringen at antall skattekontor i Norge skal reduseres fra 103 til 67. Et av kontorene som blir nedlagt ligger på Andenes. Dermed ryker fire stillinger.

Skattekontoret ryker i 2019

Det er ikke bare Andøya flystasjon som forsvinner med Erna Solberg og Siv Jensen i regjering. Om to år forsvinner fire stillinger ved det lokale skattekontoret på Andenes.

 

I begynnelsen av mars fikk Andøy kommune brev fra Skatt nord om at kontoret blir nedlagt fra 1. mars 2019. Sortland blir dermed nærmeste skattekontor for innbyggerne i Andøy.

Sortland

– Dersom publikum har behov for å oppsøke skattekontoret fysisk, kan de henvende seg til ethvert skattekontor i landet helt uavhengig av bosted. Fra september måned i år vil det også være mulig for publikum å kunne bestille time for veiledning og hjelp ved skattekontorene, skrev Rune Sørra, regiondirektør i Skatt nord i brevet til Andøy kommune.

Formannskapet i Andøy mener dette rimer dårlig med Stortingets vedtak om omstilling for Andøy etter vedtaket om å legge ned Andøya flystasjon.

Formannskapet skriver i sin uttalelse at vedtaket gir direkte tap av 270 statlige arbeidsplasser og indirekte tap av 70 til arbeidsplasser.

Merknader

– Dersom også arbeidsplassene ved skattekontoret på Andenes forsvinner, vil Andøy miste enda flere viktige statlige kompetansearbeidsplasser. Dette står på ingen måte i samsvar med Stortingets merknader om behovet for at regjeringen tar et helhetlig ansvar for å ivareta Andøy-samfunnet for å redusere tap av arbeidsplasser og yte ekstraordinær statlig innsats, heter det i uttalelsen fra formannskapet.

– Andøy kommune forutsetter at skattekontorets arbeidsplasser beholdes i Andøy, heter det til slutt

Saken skal også behandles i kommunestyret 3. april.

Mer å lese på vol.no:

 
VOLs debattregler:
1. Debatt på VOL forhåndsredigeres ikke.
2. Trakassering, trusler eller hatske meldinger blir slettet.
3. Forøvrig oppfordrer vi til en saklig og respektfull tone i debatten.

Leses nå:
Andøy

80 ivrige på omstilingsmøte:

Trener på optimisme

Onsdag fyltes Romskipet med optimistiske næringslivsfolk for å fylle Andøy kommunes strategiske satsingsområder med innhold.

Elg på bytur

To fjorårskalver forvillet seg iløpet av natt til onsdag inn i Andenes sentrum. 

Vesteråling vil bli departementsråd

En vesteråling har søkt jobben som assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet.

Girhavari kostet dyrt for Andenes-fiskere

Giret på fiskebåten «Bernt Steinar» røk helt i begynnelsen av 2016. Det kostet rederiet dyrt.

Stor brannøvelse tirsdag:

– Kjør rolig forbi

Brannvernleder i Andøy, Tommy Andreassen, ber bilister kjøre rolig forbi ABBS tirsdag ettermiddag på grunn av en stor brannøvelse.