Her blir kvinnen reddet opp. Foto: Politiet

Fredag formiddag ble en kvinne ble funnet kald og forkommen i en septikkum på Nordmela. Lensmann i Andøy, Lill Pettersen, sa til VOL fredag at hun var svært fornøyd med innsatsen til de som fant henne.

Det var det Vivi Nilsen som gjorde. Hun er preget etter dagens hendelse. Da hennes gode venninne ikke dukket opp til en avtale fredag morgen, ble Nilsen oppringt. Hun hadde nøkkel til huset, og dro til Nordmela for å se etter venninnen sin.

Fulgte spor

Etter å ha saumfart huset, fant hun tøflene til venninnen i kjelleren.

– Jeg kjente at kjellerdøren var ulåst, og så spor ute i snøen. Jeg fulgte etter sporene ned mot en fjøs. Jeg ble stående et sekund å tenke på hva som kunne ha skjedd, da jeg hørte rop fra kummen, forteller Nilsen til VOL.

I kummen var venninnen. Der har hun trolig vært siden 18-tiden torsdag ettermiddag.

Nilsen løp umiddelbart etter hjelp.

– Det første som slo meg var å dra ned på kaia, der er det mange sterke mannfolk, sier Nilsen.

Hun fikk hjelp av tre menn, som ble med henne tilbake til kummen. Nødetatene ble varslet klokken 10.12 fredag formiddag, og både ambulanse, brannvesen og politi rykket ut. Brannvesenet brukte en heis for å få kvinnen opp. Hun var nedkjølt og forkommen og ble sendt til sykehus.

Skulle hente spett

Omstendighetene rundt fallet er fortsatt uklare. Lensmannen i Andøy sa til VOL fredag at kvinnen trolig skulle hente et kummespett da hun falt.

– Kummen var så å si tom, heldigivs, sier Nilsen.

Hun tør ikke tenke på hva som hadde skjedd om venninnen ikke hadde hatt en avtale fredag morgen.

– Jeg er veldig glad for at jeg fant henne, sier hun og sender en stor takk til alle som hjalp til, både mannfolkene på kaia og nødetater.