Den største enkeltbevilgningen næringsstyret i Andøy gjorde mandag, var å sette av 150.000 kroner til kultur- og næringsprosjekter.

60.000 i fjor

I mars i fjor bevilget næringsstyret 60.000 kroner til slike prosjekter. Rock Mot Rus, Nordlyst og Teaterklubb ’81 fikk 20.000 kroner hver.

– Næringsstyret ønsker å fremheve dette kultur-/næringsprosjektet som noe særlig positivt. Næringsstyret fremhever den kompetanseutviklingen som skjer på planleggings- og gjennomføringssiden. Erfaringsmessig er det mange yngre deltakere, som skaffer seg realkompetanse gjennom frivillig arbeid på forskjellige fagområder, het det i de likelydende vedtakene fra i fjor.

Dobler

Nå mer enn dobler man beløpet man ønsker å bruke til dette formålet, og setter av 150.000 kroner.

– Andøy har flere store arrangementer som gir store ringvirkninger for lokalt næringsliv og samtidig gir en en samfunnsnytte, skriver næringssjef Brita Erlandsen i saksutredningen.

Arctic Aloha på Åknes – Hver bølge er unik – Du er ikke skikkelig surer før du har stått bak en bil og tatt på deg våtdrakten i snøstorm, sier Anders Stave. Nå starter han verdens nordligste surferesort. Regler

Det er laget noen regler for bruk av pengene.

Prosjektene må gjennomføres i Andøy og av arrangør hjemmehørende i Andøy. Prosjektene må ha en viss størrelse og ha ringvirkninger for lokalt næringsliv. Prosjektene skal ha en kompetansebyggende effekt, og de skal involvere barn og unge.

Søknader utenfra?

Reglene sier at de som skal søke om støtte må være hjemmehørende i Andøy.

– Hva om det kommer søknader utenfra Andøy, som for eksempel støtte til en filminnspilling, spurte Sveinung Ellingsen (Ap).

Et eksempel på dette er filmen «Oskars Amerika» som nettopp har hatt premiere og som for en stor del er innspilt på Andøya.

Slike filmer kan ha stor markedsføringseffekt, blant annet for reiselivsnæringen.

– Da får næringssjefen fremme en egen sak for næringsstyret, sa Knut Nordmo (Sp) som er leder av næringsstyret.