Onsdag behandlet formannskapet i Andøy kommunes søknad om å bli omstillingskommune etter Stortinget har bestemt seg for å flytte de maritime overvåkingsflyene til Evenes.

Nordland fylkeskommune har beregnet tap av 339 sysselsatte som en direkte og indirekte virkning. Dette utgjør et bortfall av 16,47 prosent av den totale sysselsettingen i Andøy sammenliknet med fjerde kvartal 2015.

Seks år

Andøy kommune vil sette i gang  en prosess som vil vare i seks år. Pengebeløpet som trengs for å skape nye og varige arbeidsplasser innenfor de områder som Andøy har naturgitte fortrinn til, er beregnet til 150 millioner kroner. Mandag skal søknaden behandles av kommunestyret, og deretter er det Nordland fylkeskommune som skal sende inn søknaden til kommunal- og moderniseringsdepartementet. Her er fristen 7. april for å rekke revidert nasjonalbudsjett.

Ordfører Jonni Solsvik informerte formannskapet at man på dette tidspunktet verken prioriterer satsingsområder eller fordeler pengebeløp på hvert område. Det skal gjøres i en handlingsplan som skal være ferdig i juni.