Butikken har blitt selve livet for daglig leder Hilde Matsen, Julie Nordstrand Westjord og Ann Hilde Hoel.

– Nærbutikken Bleik Landsbyservice er en varm stue i den værharde og idylliske fiskelandsbyen på Andøya. De tre jentene som driver butikken elsker kundene sine og kundene elsker dem tilbake, heter det i en pressemelding fra Kjøpmannshuset Norge AS

– Men det er ikke bare lokalbefolkningen som har fått med seg denne perlen av en butikk. Onsdag 31. mars ble prestisjeprisen «Årets butikk – Nærbutikken» delt ut under kjøpmannstreffet til Nærbutikken, heter det videre i pressemeldingen.

Prisen går til den butikken som har utmerket seg på best måte. Det er 199 Nærbutikken-butikker i Norge og i år gikk prisen til Nærbutikken Bleik Landsbyservice.

– Fantastiske kunder

– Vi må bare komme oss på Facebook nå så vi får lagt ut dette så alle kundene våre kan se det, for vi har fantastiske kunder, utbrøt de tre damene i seiersrus på scenen under prisutdelingen onsdag kveld.

50.000 kroner

Med prisen følger også en pengepremie på 50.000 kroner. Den skal damene bruke på å pusse opp butikken.

Juryens begrunnelse

«Så fort du kommer innenfor døra forstår du at Bleik Landsbyservice er mye mer enn en butikk. Damene driver en av bygdas mest populære kafeer og de faste «sliterne» har en egen knagg hvor koppen med navnet deres henger.

Hver dag fylles kakedisken til randen av god bakst og det bys også på hjemmelaget fiskesuppe. Når butikken stenger klokka åtte på kvelden er på ingen måte arbeidsdagen over for de flittige jentene. Da begynner produksjonen til neste dag.

Denne butikken er en pulserende åre som skaper liv og varme i bygda, med alt fra strikke-kafé og live musikk til sponsing av bygdas fotballag.»