Kvinnen bor i Andenes sentrum, og ante fred og ingen fare da hun opplevde at tre unge gutter uten tillatelse tok seg inn i hennes bolig.

– Etterforskes fortsatt

Lensmann Lill Pettersen bekrefter dette, og opplyser at saken fortsatt er under etterforskning.

– Det har gått noen uker siden hendelsen, men det har vært knapt med ressurser tilgjengelig, og saken er derfor ikke ferdig etterforsket enda.

– Men jeg kan bekrefte at hendelsen har funnet sted. Den aktuelle damen opplevde at tre unge gutter tok seg inn i hennes bolig. De var ikke invitert inn, men brøt seg ikke inn. Inngangsdøra var lukket, men ikke låst, men kvinnen hadde ikke invitert dem inn. Det er per definisjon ikke et innbrudd, men et inntrengningstyveri, der den eldre kvinnen fikk svært så ubudne gjester inn i boligen sin, sier Pettersen.

Stjal telefon og penger

Pettersen opplyser at den eldre damen ble frastjålet flere ting.

– Guttene gikk i veska til den funksjonshemmede Andenes-damen, og fra denne stjal de et pengebeløp i kontanter og en mobiltelefon.

– Kvinnen anslår de tre guttene til å kunne være i 10-15 årsalderen. Kvinnen sier at hendelsen har gjort at hun nå er veldig påpasselig med å holde ytterdøra stengt, opplyser Pettersen, som understreker at etterforskninga pågår.