Festivalsjefen ganske rolig når vi treffer henne på RMR-kontoret i rådhuset.

– Alt er i rute. Crewene med over 200 frivillige ungdommer, og voksne brannvakter til overnattingsstedene er på plass, sier hun. Torsdag kveld var det første gruppeledermøte.

– Vi har noen med erfaring og noen nye. Det er fint å ha en blanding for å sikre både kontinuitet og rekruttering, sier Krey. Onsdag kveld begynner det store RMR-maskineriet å rulle, og på under to døgn blir en traurig idrettshall transformert om til en fullblods rockearena.

– Vi har veldig mange unge som har lyst til å jobbe, helt fra 5. Klasse. Vi prioriterer å gi jobb til de fra 7. klasse og oppover, men vi har fått plass til de fleste. Det er fint å se at de unge vil være med, sier hun.

27.000 billetter på fem timer

Årets festival byr på et variert headliner-program, men det er liten tvil om at Karpe Diem stiller i en klasse for seg selv.

– De kommer oppover med en egen trailer med utstyr. Jeg tror ingen RMR-artister har kommet med så mye før, sier Krey. Senere i april skal Karpe Diem, som uten sammenligning har vært Norges mest populære band de seneste tiårene, holde tre utsolgte konserter i Oslo Spektrum. De konsertene, 27.000 billetter, ble solgt i løpet av fem timer i august i fjor.

– De kommer til å kjøre et 90-minutters sett her, så det blir ikke et vanlig festivalsett, sier Krey, som håper andværinger i alle aldre kjenner sin besøkelsestid.

– Folk reiser til Oslo for å se Karpe Diem, og nå kan de få se dem her hjemme i Andøy. Hvis folk sitter hjemme så er de ikke riktig klok, sier hun.

Pan åpner mønstringen

Kjente headlinere til tross, det viktigste som skjer på scenen under RMR er rockemønstringen.

– Vi har 35 påmeldte band til nå, og kommer til å kjøre på gjennom hele natta. Vi har ett andøyband påmeldt, og det er Pan. De kommer til å åpne hele rockemønstringen, sier Krey. Årets jury består av andværingen Casper Nilsen, Lori Ledger fra Tromsø og Ørjan Olsen fra Fauske.

Busser fra hele Nord-Norge

Også i år kommer det rullende busser med ungdommer fra hele Nord-Norge til RMR.

– Bussene øker i antall sammenlignet med tidligere år, og for eksempel har Steigen og Kjøpsvik vært nødt til å gå opp til to busser, sier Krey. Rockebussen fra Finnmark kjører i 18 timer for å komme til Andøy, og det kommer også busser fra Sortland og Lofoten. Tradisjonen tro kommer også Radio Harstad utover med over 30 ungdommer.

– På en liten plass som Andøy er vi avhengig av de som kommer med buss for å kunne arrangere noe slikt, men vi er også avhengig av lokalbefolkningen. Selv om sønnen din er på RMR, så kan du komme du også. Du trenger jo ikke henge sammen med han, sier Krey.

Rockemamma

At voksne andværinger vil være med å støtte RMR er det ikke tvil om etter oppslutningen rundt annonsen «Rockemamma» i festivalavisen som nå er gått i trykken.

– Det tok helt av, og over 70 privatpersoner har betalt for å få navnet sitt i annonsen. Det viser at folk har lyst til å støtte, sier Krey, som håper andværingene kommer til idrettshallen for å oppleve hele den 35. RMR-festivalen kommende helg.

– Det er ikke bare Karpe Diem som kommer. Vi har mange bra navn på plakaten, så jeg håper folk kommer for å se dem også. Selv gleder jeg med til Sløtface. Kanskje er det nettopp de artistene vi har booket som blir de nye store fremover, og da er det artig å kunne si at du så dem først her på RMR, sier Krey.

PAN: En uke før årets RMR er 35 amatørband påmeldt rockemønstringen. Fra Andøy er det kun Pan (bilde) som er påmeldt, og de får æren av å være første band ut i årets rockemønstring. Foto: Tony Gulla Sivertsen
Spellemenn: Karpe Diem fikk tidligere i år Spellemann for «årets album». I slutten av april spiller de for tre utsolgte Oslo Spektrum, men først skal de til RMR. Foto: Terje Pedersen/ NTB scanpix