Påsken står for døra, og mange benytter anledning til turer i skog og mark eller tar påskeferien på hytta. Skulle det skje noe, er hjelpen ikke langt unna.

– Fra og med 7. april til og med 17. april har vi høynet beredskapen. Fra 13. april til og med 17. april vil vi ha mannskaper på plass ved Arlistua ved Dverberg om formiddagen. Ut over det har vi høynet hjemmeberedskapen, sier Pettersen.

– Skulle uhellet være ute og du trenger bistand kan vi nås på alarmtelefon 907 89 411, legger han til.

– Godt utstyrt

Han sier at folkehjelpa er godt utstyrt, både når det gjelder personell og utstyr.

– Vi har utstyr, både for medisinsk bistand og transport. Vi har snøscootere til transport og hjertestarter tilgjengelig, sier Pettersen.

Laget i Andøy har 17 medlemmer som godkjente redningsmannskaper og totalt 28 medlemmer som er klar til innsats i påsken.

– I juni blir ytterligere fem medlemmer godkjent som redningspersonell, så da er vi over 20 som kan bistå ved søk- og redningsaksjoner, sier Pettersen.

Folkehjelpa feirer nødnett Norsk Folkehjelp, Andøy feirer at de er på landsdekkende nødnett og kan kommunisere med politi, brann og hovedredningssentralen på en gang.  – Fine forhold

Han sier at det er fine forhold ute i Andøy-naturen, selv om det er ting å være oppmerksom på.

– På myrene er det en del overflatevann som er dekket av et snø. Det kan gjøre det utfordrende å ta seg fram. Kommer man opp i skog og fjell er det fine forhold. Lavt i terrenget begynner også isen å bli usikker, så det må man sjekke, sier Pettersen.

– Slik værmeldingen er nå, ser det ut til at snøen blir liggende i påsken, legger han til.