Senterpartiet fosser fram på meningsmålingene. Arbeiderpartiet på sin side ser ut til å miste velgere. Nå vil enkelte i partiet styrke distriktsprofilen.

Det er blant annet fremmet forslag om lavere drivstoffavgifter for folk i distriktene.

Sentralisering

Jacobsen, og Moss Arbeiderparti vil på sin side ha inn et eget punkt om distriktspolitikk i Aps partiprogram.

– Sentralisering er blitt et tema det er viktig å ha svar på. Det er viktig å tydeliggjøre Aps politikk på dette området. Ap har i hele etterkrigstiden vært garantisten for at folk kan bo og virke over hele landet. Ingen må tvile på det, sier Jacobsen.

Programkomiteen til Arbeiderpartiet vil ikke ha noe av forslaget fra Moss. Der mener man at Aps distriktsprofiler er ivaretatt gjennom partiets politikk for de enkelte sektorene.

– Vi mener at det bør være lettere å finne fram i programmet og at distriktsprofilen bør tydeliggjøres, sier Jacobsen.

– Positive reaksjoner

Hun sier at de har fått positive reaksjoner på forslaget.

– Det er tydelig flere i Ap som ønsker å forsterke innsatsen på dette området. Om vårt forslag blir vedtatt er ikke så viktig. Det som er viktig er at Ap tydeliggjør sin distriktsprofil på den ene eller andre måten, sier Jacobsen.

Støre sier nei

Aps partileder Jonas Gahr Støre er ikke enig med sin partikollega fra Moss og Andøya.

– Jeg ønsker at ambisjonen for distrikter – by og land hand i hand – skal gå gjennom hele programmet. Distriktspolitikken skal ikke være henvist til et lite kapittel, men den skal synes i næringspolitikken, velferdspolitikken, miljøpolitikken, landbrukspolitikken, uttalte Støre ifølge NRK, da han møtte pressen i forkant av partiets landsmøte til helga.