Tirsdag ble det kjent at regjeringen vil foreslå å bevilge 80 millioner kroner i omstillingsmidler til Andøy.

I andre omstillingssaker, har man lagt opp til at regjeringen bevilger halvparten av omstillingsmidlene. Det kan tyde på at regjeringen mener behovet for omstillingsmidler til Andøy er 60 millioner kroner, og at det forventes at Nordland fylkeskommune og Andøy kommune selv skal bidra med like mye som regjeringen.

– Ikke mulig

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll var krystallklar på at det ikke er mulig.

– Selvfølgelig skal Nordland fylkeskommune bidra, men vi har ikke mulighet til å dekke forskjellen mellom 80 og 150 millioner, sa Norvoll.

– Bruker pengene godt

Knutsen mener at det må gjøres noe raskt.

– Jeg har sett omstillingsplanen og ser at Andøy har tenkt å bruke pengene godt. Dersom det ikke gjøres noe rimelig fort, drar alle fagfolkene fra Andøy og det er viktig å beholde dem i Andøy for å starte nye virksomheter. Omstillingsbevilling handler ikke bare om penger, men også om signaler, sier Knutsen, som mener regjeringen burde ha bevilget mer penger.

– Når man legger ned Andøya flystasjon og signaliserer at staten skal bidra, så blir 80 millioner kroner litt snaut, sier Knusten.

Epost til Hareide

Han har nå bedt KrF-sentralt  om å se på saken.

– Med mindre det er noe mer enn det som har kommet nå i dag som jeg ikke er kjent med, er ikke dette en solid pakke og den møter ikke de omstillingsbehovene som ligger i kommunen. Utgangspunktet vårt var en fordeling hvor staten gikk inn med 90 prosent, skriver Knutsen i en epost til blant annet partileder Knut Arild Hareide.