Høken fikk det ikke til å fungere i det hele tatt på bortebane i fjorårets sesong, og tok stusselige fem bortepoeng totalt. Trener Mats Oftedal er derfor svært fornøyd med at laget kan notere tre poeng allerede i første bortekamp i årets sesong.

– Det var meget deilig, sier han til VOL etter kampen.

Treneren scoret

Selv om Harstad hadde de fleste sjansene og styrte mye av spillet, hadde Høken marginene på sin side og fikk satt inn kampens eneste mål.

– Vi gikk ut med tanke på å ligge kompakt og være tålmodige, men havnet litt bakpå, slik at Harstad fikk skapt en del sjanser i starten av første omgang. Vi hadde heldigvis marginene med oss, sier Oftedal.

Kampen jevnet seg mer ut utover omgangen, og like før pause fikk Tord Karlsen slått et innlegg som Oftedal selv satt i mål.

– Andre omgang bar preg av at vi la oss bakpå og satset på kontringer, som vi ikke fikk satt. Harstad styrte mye av spillet, men klarte ikke skape noe, sier han.

Godt fornøyd

Dermed sender Høken hjemmelaget ned til bunnen av tabellen, mens de selv ligger på en solid fjerdeplass. Bleiksgutta har i likhet med Ballstad og Lofoten, på henholdsvis tredje- og fjerdeplass, 10 poeng, mens Melbo leder med 11.

Treneren er godt fornøyd med sesongstarten.

– Jeg er veldig fornøyd. Vi har hatt fire hjemmekamper på rappen, og jeg hadde nok forventet at vi skulle ta noen poeng i disse. Seier i denne kampen veier nå litt opp for poengene vi tapte mot Grovfjord og Ballstad. Men vi er absolutt à jour med det jeg hadde håpt på, sier han.

Forventer knokkelkamp

Onsdag venter nok et spennende oppgjør, når Morild gjester Bleik stadion.

– Det blir en spennnede kamp. Morild var suverene i fjor, men har kommet litt mer ned på jorda i år. Jeg tror det blir en tøff knokkelkamp, men vi skal ikke gi oss så lett. Morild skal få kjempe for å ta poeng på Bleik, avslutter Oftedal.

Høkens tropp mot Harstad:

1 Michael Alexander Ursin Berglund

2 Sindre Flemming Jensen

3 Kristian Pedersen Kaptein

4 Vetle Solstrand Pedersen

5 Jørgen Andre Asperheim

6 Tord Fjellvang Karlsen

9 Mats Skatvedt Oftedal

10 Thord Andre Jensen

15 Magnus Lyså Nordheim

17 Adrian Skogen Holst

19 Chainarong Bråten

31 Bendik Slemmen Nustad

32 Henrik Strøm

42 Jonas Løken Estenstad

85 Freddy Kenneth Madsen