Regjeringen forhandler i disse dager med Venstre og Kristelig Folkeparti om revidert statsbudsjett.

Regjeringen mener staten skal bidra med 80 millioner kroner til omstilling i Andøy. Det er allerede bevilget 5 millioner kroner til oppstart og regjeringen vil bevilge ytterligere 10 millioner kroner i 2017.

Ordfører Jonni Solsvik sa at han var både overrasket og skuffet over regjeringens forslag.

Andøy får 80 millioner til omstilling – Jeg er meget skuffet – Jeg er meget overrasket og meget skuffet, sier ordfører Jonni Solsvik om meldingen om at Andøy får 80 millioner kroner i omstillingssmidler fra regjeringen. – På bordet

Regjeringen har imidlerti ikke flertall, og er avhengig av støtte fra KrF og Venstre for å få gjennom sitt forslag.

– Spørsmålet om å øke omstillingspotten til Andøy ligger på bordet som et tema i forhandlingene, sier Syversen.

– Regjeringen vil bidra med 80 millioner, der man bevilger 17 millioner i 2017. Vil dere øke beløpet totalt eller bare beløpet for 2017?

– 80 millioner er en tanke regjeringen har om framtiden, og det skal jo være et valg til høsten. Det vi skal forhandle om nå er budsjettet for 2017, og vi ønsker mer til omstilling i Andøy, sier Syversen.

Sanner om omstillingsmidler: – Ekstraordinær stor bevilgning – Dette er en ekstraordinær stor bevilgning, sier kommunal- og regionalminister Jan Tore Sanner (H) om regjeringens forslag om 80 millioner kroner til Andøy. Reparasjon

Han sier at det er litt rart å forhandle om noe som KrF mener ikke burde være nødvendig. KrF ville som kjent ikke legge ned Andøya flystasjon.

– Men vi tar gjerne rollen med å reparere tidligere vedtak som vi ikke var enig i, sier Syversen.

KrFs Dagrun Eriksen: – Klar til å gjøre om Andøya-vedtak – Vi er klar til å gjøre om vedtaket om Andøya flystasjon, sier KrFs Dagrun Eriksen. – Klar til å gjøre om

Da partiets toppkandidat i Nordland besøkte Andøy i vinter, var Dagrunn Eriksen klar på hva KrF ønsker seg.

– Vi er klar til å gjøre om vedtaket om Andøya flystasjon, sa Eriksen til VOL.

– Håper KrF lykkes

Solsvik sier at den største skuffelsen i omstillingssaken er at regjeringen holder fast på rapporten fra PwC om konsekvensene en nedleggelse av Andøya flystasjon vil ha for Andøy.

PwC-rapporten beskriver langt mindre konsekvenser enn den utredningen Nordland fylkeskommune har gjort til omstillingssøknaden.

– Vi håper først og fremst at Stortinget tar stilling til hvor stor omstillingsutfordringen er. Det kan man blant annet gjøre gjennom en økt bevilling i 2017. Vi har en dokumentert utfordring gjennom rapporten fra Nordland fylkeskommunes, mens regjeringen holder på en mangelfull rapport fra PwC. Jeg håper derfor KrF lykkes i forhandlingene, sier Solsvik.